avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONCEDIERE termen repunere Nulitatea absoluta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONCEDIERE termen repunere Nulitatea absoluta

Datorita unei decizii de concediere pe motiv de restructurare m-am ales cu un proces pe rol.
Eu sunt persoana vizata.
Din neglijenta unui "prieten" avocat am depasit termenul de 30zile lucratoare dar am un concediu medical si as intra la cele 15 zile de repunere in termen la terminarea "cauzei".
Doresc sa stiu daca concediul medical este o CAUZA REALA pt repunerea in termen.
A doua problema este ca in decizia de concediere lipseste termenul in care pot face contestatie si instanta careia sa ma adresez. acest lucru l-am invocat in cererea in judecata. Este aceasta un motiv sa duca la NULITATE ABSOLUTA fiindca in cadrul Codului Muncii nu mai gasesc un articol care sa precizeze acest lucru.

Va multumesc.
in functie de idei si raspunsuri pot adauga si alte aspecte care ar putea duce in favoarea mea in cazul procesului.

Stima
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:12, 27 Mai 2010
Cererea de chemare in judecata precum si cererea de repunere in termen s-au depus dupa 5 zile de la expirarea celor 30 zile calendaristice pt depunere.
Cererile au fost depude de un avocat dar eu am semnat cu acesta imputernicirea in ziua in care a fost depuse cererile.
In acest caz nu pot face plingere la Barou , deci pot invoca doar concediu medical (internare 7zile si apoi conediu 7 zile) pentru repunerea in termen.

va multumesc pt sprijin
In jurisprudenta s-a decis ca, împrejurarea că, la data când i s-a comunicat hotărârea tribunalului, partea se afla în concediu legal de odihnă nu constituie o împrejurare mai presus de voinţa acestuia, care să o fi împiedicat în exercitarea căii de atac înăuntrul termenului legal. În sensul art.103 alin.1 din Codul de procedură civilă, împrejurarea mai presus de voinţa părţii trebuie să fie una obiectivă, asimilabilă forţei majore, care nu putea fi prevăzută şi nici depăşită de către parte.

Singurul motiv care il puteti invoca este internarea dvs in spital, in acest sens s-a pronuntat si instantele judecatoresti.
Ultima modificare: Joi, 27 Mai 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulitatea absoluta a concedierii / tardivitatea contestatiei opc2006 opc2006 buna seara dupa primirea preavizului , la terminarea perioadei de preaviz , am primit decizia de concediere ( desfintarea postului ) . In decizie au omis sa ... (vezi toată discuția)
Decizie de incetare cim in perioada cm petremaria petremaria Timp de trei ani am fost angajatul uneia din bancile noastre cu renume.Fara a intra prea mult in detalii am sa rezum totul la faptul ca in aceasta perioada am ... (vezi toată discuția)
Recurs Liulica Gina Liulica Gina Buna ziua! Va rog un sfat. Sunt intr-un proces civil legat de un teren, eu impreuna cu vecinul meu G, impotriva lui RAD, de la care am cumparat terenul. ... (vezi toată discuția)