avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere individuala art 65(1)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere individuala art 65(1)

buna ziua,
mi-a incetat cim cu art 65(1), restructurare post pe motive economice
am primit notificarea, preavizul si acum 7 zile decizia
-la nivel de tara se fac angajari si investitii in ciuda 'problemelor financiare' eu am fost singurul concediat desi vanzarile mele nu au scazut
-inainte de a primi notificarea mi s-a solicitat demisia, eu am refuzat
-s-au facut angajari ,aceleasi atributii pe care le aveam eu, nu stiu daca pe acelas post, apropiati ai sefului
-angajarile s-au facut fara a fi publicate undeva posturile libere
-cei angajati si-au dat demisia de la locul anterior inainte sa primesc eu notificarea, stiind ca vor fi angajati in locul meu
credeti ca as putea castiga o eventuala contestatie a concedierii?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:40, 22 Octombrie 2014
Potrivit Codului Muncii, concedierea dispusă cu nerespectarea procedurii prevăzute de lege este lovită de nulitate absolută.

Prin urmare, decizia de concediere poate fi contestata pentru :
- incalcarea conditiilor de fond
- incalcarea conditiilor de forma.

In cazul concedierii care nu tin de persoana salariatului , conditiile de fond sunt : existenţa caracterul efectiv al desfiinţării psotului şi a unei cauze reale şi serioase.

Conditiile de forma se refera la forma si continutul deciziei de concediere - Decizia se emite in scris si, sub sanctiunea nulitatii absolute, trebuie sa fie motivata in fapt si in drept si sa cuprinda precizari cu privire la termenul in care poate fi contestata si la instanta judecatoreasca la care se contesta.
De asemenea, decizia de concediere trebuie sa contina in mod obligatoriu si durata preavizului.

Nimeni nu va poate spune exact ce sanse aveti in cazul contestarii deciziei de concediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere Cristina-Rodica Cristina-Rodica Buna ziua! Mi s-a comunicat ca de la 01.05.2014 voi fi concediat(sunt economist) iar atributiile mele(lucrari de contabilitate si resurse umane) vor fi ... (vezi toată discuția)
Nulitatea absoluta a concedierii / tardivitatea contestatiei opc2006 opc2006 buna seara dupa primirea preavizului , la terminarea perioadei de preaviz , am primit decizia de concediere ( desfintarea postului ) . In decizie au omis sa ... (vezi toată discuția)
Concediere dupa reintegrare viorell2004 viorell2004 In litigiu de munca ce a avut ca obiect contestatia impotriva concedierii individuale pentru motive ce nu tin de persoana salariatului, in recursul formulat de ... (vezi toată discuția)