avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere

Buna ziua!
Mi s-a comunicat ca de la 01.05.2014 voi fi concediat(sunt economist) iar atributiile mele(lucrari de contabilitate si resurse umane) vor fi preluate de o firma de contabilitate.Pot sa dau firma in judecata deoarece concedierea nu are la baza un motiv real, ci doar ca se externalizeaza acest serviciu?Ma poate ajuta cineva cu sfaturi, unde sa merg, cui sa ma adresez?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:28, 14 Aprilie 2014
Buna ziua,

In principiu se pot intampla urmatoarele:
1. sa fiti concediat pt. motiv ce nu tine de persoana dvoastra, ci pt. motive ce tin de societate: suspendare activitate, jena financiara...etc. pentru aceasta postul dvoastra trebuie sa fie desfiintat efectiv, iar nu externalizat;
2. sa fiti concediat pt. motive ce tin persoana dvoastra, iar in acest caz societatea ar fi trebuit sa va cerceteze disciplinar, iar in urma acesteia sa vi se desfaca CIM ca sanctiune.

In ambele cazuri, decizia poate fi contestata, cu sanse mari de castig.

Ultima modificare: Luni, 14 Aprilie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
@ Cristina-Rodica

Si externalizarea serviciului poate fi un motiv de concediere.

Potrivit Codului Muncii, concedierea dispusă cu nerespectarea procedurii prevăzute de lege este lovită de nulitate absolută.

Prin urmare, decizia de concediere poate fi contestata pentru :
- incalcarea conditiilor de fond
- incalcarea conditiilor de forma.

In cazul concedierii care nu tin de persoana salariatului , conditiile de fond sunt : existenţa caracterul efectiv al desfiinţării psotului şi a unei cauze reale şi serioase.

Puteti posta orice nelamurire in legatura cu problema dvs pe acest Forum si veti gasi multe sfaturi utile de la cei care posteaza.
Ultima modificare: Luni, 14 Aprilie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere individuala art 65(1) mivvsc mivvsc buna ziua, mi-a incetat cim cu art 65(1), restructurare post pe motive economice am primit notificarea, preavizul si acum 7 zile decizia -la nivel de tara ... (vezi toată discuția)
Concediere prin desfiintarea postului eu1983 eu1983 Buna seara , Va rog sa-mi spuneti care sunt termenii legali in cazul concedierii prin invocarea desfiintarii postului , in conditiile in care persoana in ... (vezi toată discuția)
Restructurare miruna28 miruna28 As dori sa stiu daca o persoana poate fi concediata pur si simplu (in conditiile in care nu exista fisa postului, ROI, CCM) pe motiv de restructurare a ... (vezi toată discuția)