avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... restructurare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

restructurare

As dori sa stiu daca o persoana poate fi concediata pur si simplu (in conditiile in care nu exista fisa postului, ROI, CCM) pe motiv de restructurare a postului si imediat angajata alta persoana doar cu o titulatura schimbata (in esenta care sa faca acelasi lucru, avand in vedere ca firma oricum nu are pe nimeni altcineva pe acest domeniu, dar cine va dovedi ca face acelasi lucru !? ) ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: miruna28 , utilizator 22:34, 29 Iunie 2010
Nu se întemeiază pe o cauză reală şi serioasă, ci este fictivă, desfiinţarea postului urmată la scurt timp de angajarea altei persoane pe acelaşi post.
De asemenea, cauza concedierii nu a fost reală şi efectivă, în condiţiile în care, după concedierea salariatului pentru motivul reorganizării unităţii, au fost angajate alte persoane având aceleaşi atribuţii cu ale fostului salariat.
In acest caz, decizia de concediere poate fi anulata de catre instanta de judecata.
Si daca vor sustine ca face altceva ?! ( eu stiu sigur ca aduc pe altcineva pur si simplu in locul meu); cum pot dovedi ca a fost angajat in locul meu ?
Daca este angajata pe un alt post si in fisa postului sunt trecute alte atributiuni , atunci nu aveti cum sa dovediti acest lucru.

Insa, in litigiile de munca, sarcina probei o are angajatorul ...
Am mentionat in mesajul initial..nu exista fisa a postului !
dar ce protectie au angajatii cand un angajator vrea sa-l dea afara !? pur si simplu angajeaza pe altcineva si in loc sa il angajeze ca economist il angajeaza sub titulatura de contabil; dar firma avand un singur pot din dom.economic, ce credeti ca va face contabilul diferit de economist !??!

Alte discuții în legătură

Concediere nejustificata wizard wizard lucrez la o firma ce ara ca obiect de activitate de echipamente de protectie. ieri, luni 5 ian., nu am putut sa ajung la job din cauza un probleme pe care am ... (vezi toată discuția)
Trimitere persoana in somaj si angajarea alteia pe acel post urtimudo urtimudo Buna seara, Daca trimit in somaj o angajata pot angaja in locul ei alta ? (vezi toată discuția)
Concediere prin desfiintarea postului david - adrian1 david - adrian1 Buna ziua as dori sa mi se raspunda la cateva intrebari Am fost concediat ca urmare a desfiintarii postului din motive de restrangere a activitatii. am ... (vezi toată discuția)