avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere nejustificata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere nejustificata

lucrez la o firma ce ara ca obiect de activitate de echipamente de protectie. ieri, luni 5 ian., nu am putut sa ajung la job din cauza un probleme pe care am avut-o cu masina in week-end si am ramas blocat la 500 km departare de oras. Problema este ca marti, cand am ajuns la job, administratorul m-a anuntat ca sunt conciediat si ca s-a saturat de mine (eu fiind nr. 1 de departe in vanzari in firma). problema lui este ca nu vrea sa-mi faca o marire salariala si de aici tot conflictul. am aflat si cum va proceda: va desfiinta postul meu din cauza crizei. problema este ca el deja se pregateste sa faca o noua angajare pe acelasi post ca al meu in practica, dar cu alta titulatura.

ce sanse am sa castig in instanta si cum trebuie sa procedez?
Cel mai recent răspuns: wizard , utilizator 08:26, 7 Ianuarie 2009
faptul ca v-ati blocat nu poate fi pus la indoiala, dar de cand s-a descoperit telefonia mobila nu se poate invoca lipsa posibilitatii de comunicare.....:confused:
constatam ca de fapt a vrut sa scape de "cel mai bun om de vanzari" ;)(acest lucru il poate decide angajatorul nu cel in cauza)
puteti sa faceti o reclamatie la ITM si daca nu se rezolva, sa apelati la instanta.ce sanse aveti, va poate spune un avocat care va preia cazul.
succes.
Poate ca sunt sanse ca instanta sa constate ca ati fost concediat "abuziv"....si sa dispuna reangajarea dumneavoastra, dar cat credeti ca veti rezista intr-un loc in care nu sunteti dorit?.....cred ca in scurt timp o sa va depuneti demisia. Oricum, concedierea pe motivul desfintarii postului respectiv va da dreptul sa beneficiati de ajutor de somaj.
wizard a scris:

lucrez la o firma ce ara ca obiect de activitate de echipamente de protectie. ieri, luni 5 ian., nu am putut sa ajung la job din cauza un probleme pe care am avut-o cu masina in week-end si am ramas blocat la 500 km departare de oras. Problema este ca marti, cand am ajuns la job, administratorul m-a anuntat ca sunt conciediat si ca s-a saturat de mine (eu fiind nr. 1 de departe in vanzari in firma). problema lui este ca nu vrea sa-mi faca o marire salariala si de aici tot conflictul. am aflat si cum va proceda: va desfiinta postul meu din cauza crizei. problema este ca el deja se pregateste sa faca o noua angajare pe acelasi post ca al meu in practica, dar cu alta titulatura.

ce sanse am sa castig in instanta si cum trebuie sa procedez?

Trebuie sa dovediti in instanta faptul ca, concedierea dvs nu are suport legal si ca a fost dispusa in mod abuziv.
Desfiinţarea locului de muncă trebuie să fie efectivă şi să aibă o cauză reală şi serioasă.
Nu se întemeiază pe o cauză reală şi serioasă, ci este fictivă, desfiinţarea postului urmată la scurt timp de angajarea altei persoane pe acelaşi post. De asemenea, cauza concedierii nu este reală şi efectivă, în condiţiile în care, după concedierea salariatului, au fost angajate alte persoane având aceleaşi atribuţii cu ale salariatului concediat.
Va multumesc pentru raspunsuri.

Eu am incercat sa-l contactez duminica, dar de pe telefonul de serviciu nu se putea pentru ca apelurile au fost restrictionate in perioada de concediu, iar cand l-am sunat de pe tel personal nu a raspuns. I-am trimis SMS si mi-a si raspuns: "sper sa ai un motiv al dracului de bun!!!".

Angajatorul este o persoana putin "crazy" (ca dovada impusca soareci prin depozit cu o pusca cu alice, clientii nu-l suporta ca e ciudat, etc). Problemele lui fata de mine sunt strict personale. Aici e foarte de greu de dovedit in instanta. Si faptul ca 80% din vanzarile firmei sunt ale mele o dovedesc facturile catre clientii mei si fisele de vanzari.

Eu oricum vreau sa plec din firma, deoarece situatia este foarte tensionata acum, dar nu in acest mod abuziv.

Deja am contactat un avocat. Va voi tine informati asupra cazului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disponibilizarea postului - concediere neintemeiata ContSters79679 ContSters79679 Buna ziua Fostul meu sef , de mentionat ca nu este de nationalitate Romana, si fiind in functia de Dir. General al societatii unde am lucrat , si-a ... (vezi toată discuția)
Oprire din salariu crisstan79 crisstan79 Buna ziua, lucrez la o punctul de lucru al unei firme romanesti relativ mari, cu o cifra de afaceri frumoasa, dar unitatea la care lucrez eu se mentine pe ... (vezi toată discuția)
Angajat santajat sa semneze reducerea salariului mihaipavel mihaipavel Mi s-a impus sa semnez un act aditional cu reducerea salariului la jumatate, si deoarece nu am acceptat m-au anuntat ca voi fi concediat prin desfiintarea ... (vezi toată discuția)