avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Trimitere persoana in somaj si angajarea alteia pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Trimitere persoana in somaj si angajarea alteia pe acel post

Buna seara,
Daca trimit in somaj o angajata pot angaja in locul ei alta ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:24, 12 Mai 2013
Daca are contract de munca pentru perioada nedeterminata ,aceste se poate incheia in cazul demisiei persoanei sau in cazul desfiintarii postului , situatie in care nu mai puteti angaja pe aceeasi pozitie. Puteti face anumite "artificii" , in sensul ca "desfiintati"postul pentru care o trimiteti pe persoana respectiva in somaj si "infiintati"un alt post pentru care angajati pe altcineva . Un exemplu , concediezi o secretara si angajezi o "asistenta " personala , in fisa postului mai adaugi cateva atributii , in cazul in care persoana concediata contesta decizia sa puteti justifica prin faptul ca asistenta are atributii in plus pe care persoana concediata nu le putea indeplinii.
1. Nu se întemeiază pe o cauză reală şi serioasă, ci este fictivă, desfiinţarea postului urmată la scurt timp de angajarea altei persoane pe acelaşi post.

2. Angajarea se poate face numai in anumite conditii ...

3. @ Ersin
Daca are contract de munca pentru perioada nedeterminata ,aceste se poate incheia in cazul demisiei persoanei sau in cazul desfiintarii postului , situatie in care nu mai puteti angaja pe aceeasi pozitie.


Nu exista asa ceva in legislatia muncii .... niciun act normativ nu interzice angajarea pe aceeasi pozitie in cazul in care c.i.m. inceteaza din diverse motive...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere si prelungire cim perioada determinata mika_14_36 mika_14_36 buna! intrebarea mea este :poate o firma sa concedieze o persoana cu cim pe perioada nedeterminata din motive de restructurare de posturi si sa faca act ... (vezi toată discuția)
Reincepere activitate dupa concediu crestere copil ilinca_hanganu ilinca_hanganu Buna ziua! Sunt angajata la o societate pe postul de asistent manager,cu contract pe perioada nedeterminata,actualmente in concediu pt cresterea copilului ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa concediu crestere copil loredanarusu1991 loredanarusu1991 Buna ziua. Pe 9 decembrie ar trebui sa ma intorc la munca dupa 1 an si 11 luni de CCC, dar nu o sa pot deoarece nu am cu cine sa las copilul! Pot beneficia de ... (vezi toată discuția)