Buna seara,
Ati putea sa imi spuneti care sunt primii pasi ptr obtinerea unui titlu de proprietate prin uzucapiune?
Bunica mea detine terenul plus toate constructiile de peste 55 de ani, are autorizatie de constructie pe casa si anexe, plateste impozite pe numele ei pe tot.
Va rog, ati putea sa imi spuneti cum sa procedez?
Exista si o alta cale de a obtine titlu de proprietar, inafara de instanta?
Va multumesc si astept raspunsuri!
Singura varianta de obtinere a titlului de proprietate ocolind instanta este emiterea Odinului Prefectului in baza art. 23 din legea 18/1991. Dosarul se depune la primarie si contine:
- cerere (formulata de bunica);
- acte stare civila ale bunicii;
- extras registrul agricol 1986-1990 si registrul posesorilor 1990 pentru pozitia de rol aferenta imobilului respectiv (de la primarie);
- istoric de rol fiscal (tot de la primarie);
- schita cadastrala executata de un expert autorizat, pentru casa si curte;
- declaratii ale vecinilor cum ca nu le este afectat dreptul de proprietate, in conditiile in care suprafata rezultata din masuratori este mai mare decat cea din evidentele primariei.
Odata obtinut acest Ordin al Prefectului, in baza lui se face cadastrul si intabularea imobilului.
Succes!
Buna seara!
Va multumesc din suflet ptr ca mi-ati raspuns.
Voi incerca sa vad ce pot face, solutia data de Kyandra ar fi foarte buna. Acum plec spre SV si voi vedea ce pot face, va voi tine la curent.
Cu respect Lylygry!
Acte proprietate
nedelcu81
buna ziua ,am si eu urmatoare problema trebuie sa facem succesiunea la o casa si un teren dar nu avem niciu act de prorietate pt ca bunici sotului meu au ... (vezi toată discuția)