avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare apartament

Buna,
As vrea sa stiu daca se poate cumpara un apartament pe numele ambilor copii majori.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:57, 16 Mai 2011
da.
Ambii copii vor avea drepturi egale asupra apartamentului ?
Actul de cumparare se face la notar ?
Exista anumite conditii ?
Pot pune clauza de ingrijire pentru mine ambilor copii ?
fiecare copil va cumpara in cota de 50%, actul se intocmeste la notar.
puteti sa va treceti ca procurator de fonduri si puteti insera o clauza de intretinere (trebuie sa scrieti clar in ce va consta intretinerea). daca veti locui in acea casa, va puteti pastra si un drept de habitatie
Copiii pot dobandi in cote egale de 1/2 fiecare sau in ce cote doriti, se va mentiona in act acest lucru. Contractul de vanzare cumparare se incheie la notarul public (autentificat) si poate cuprinde ce clauze doriti dvs., dreptul de uzufruct sau abitatie viagera ori obligatia de intretinere fata de dvs., daca sunt majori si au posibilitatea financiara sa faca acest lucru.
le puteti vinde apartamentul ambilor copiilor si ei vor deveni coproprietari in cote egale. da, puteti incheia un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere in favoarea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare cu drept de vanzare dupa deces mishu72 mishu72 Buna seara, Am tot cautat pe internet, pe site-urile de profil implicit si aici dar nu am gasit nimic sa imi raspunda la urmatoare intrebare : Parintii ... (vezi toată discuția)
Act vinzare cumparare catre unul din cei trei copii viorelsavu viorelsavu avem trei copiii,si vrem sa gasim o posibilitate prin care sa lasam mostenire imobilul in care locuim,proprietate personala doar unui singur copil fara ... (vezi toată discuția)
Actul de proprietate! florirb florirb Buna!Am in proprietate,cu act de vanzare cumparare,un apartament de 2 camere,si in acest act de proprietate am o clauza in favoarea tatalui meu de grevare si ... (vezi toată discuția)