avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cauza amanata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cauza amanata

Buna ziua,

De cate ori se poate amana o cauza intr-un proces, avand acelasi motiv, "Revenire cu adresa" catre intimat?
Eu am cerut si am motivat judecata in lipsa, doar ca este a 4-a oara cand se amana pe acelasi motiv.

O zi buna,
Calin
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 17:52, 17 Mai 2011
Dvs.:
- Ati cerut judecata cauzei in lipsa a Dvs. de la dezbateri conform art .242 alin 2 Cod procedura civila,
- NU puteti cere judecarea in eventualitatea lipsa a intimatului.

Daca nu este comunicare cu intimatul nu este procedura indeplinita in dosar, de aceea se revine cu adresa.
Ar trebui sa invederati instantei ca nu ati izbutit sa aflati domiciliul paratului (daca este schimbat) si sa se dispuna citarea acestuia prin publicitate.
Ce nu inteleg eu este cum reusesc firmele de recuperare sa-i gaseasca pe debitori si o institutie a statului din Romania nu reuseste?
Petrisor Laura a scris:

Dvs.:
- Ati cerut judecata cauzei in lipsa a Dvs. de la dezbateri conform art .242 alin 2 Cod procedura civila,
- NU puteti cere judecarea in eventualitatea lipsa a intimatului.

Daca nu este comunicare cu intimatul nu este procedura indeplinita in dosar, de aceea se revine cu adresa.
Ar trebui sa invederati instantei ca nu ati izbutit sa aflati domiciliul paratului (daca este schimbat) si sa se dispuna citarea acestuia prin publicitate.

Imi cer scuze am omis sa mentionaez ca intimatul este o institutie a statului. Procesul este pentru o plangere contraventionala, amenda de radar. S-a facut o greseala in PV de constatare.

Si cum zicea d-nul Adrian Tutor, sunt chiar asa de greu de gasit?
Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2011
kalinb, utilizator
Aici nu este vorba despre lipsa de procedura cu intimatul. Instanta solicita acestuia sa-i comunice niste relatii fara de care nu poate proceda la judecarea cauzei. Va reveni cu adresa pana cand fie intimatul comunica instantei relatiile solicitate, fie instanta se satura si ii aplica acestuia o amenda judiciara in temeiul art. 108 ind. 1 Cod procedura civila.

Va rog sa nu mai scrieti denumirea intimatului, nu este relevant pentru discutie iar in forum discutam probleme juridice, nu despre persoana juridica X sau Y.
Gabriela Pintea a scris:

Aici nu este vorba despre lipsa de procedura cu intimatul. Instanta solicita acestuia sa-i comunice niste relatii fara de care nu poate proceda la judecarea cauzei. Va reveni cu adresa pana cand fie intimatul comunica instantei relatiile solicitate, fie instanta se satura si ii aplica acestuia o amenda judiciara in temeiul art. 108 ind. 1 Cod procedura civila.

Va rog sa nu mai scrieti denumirea intimatului, nu este relevant pentru discutie iar in forum discutam probleme juridice, nu despre persoana juridica X sau Y.

Se poate grabi acest proces?
Un inconvenient pentru mine este ca acea amenda apare inregistrata la taxe si impozite. Daca o sa am nevoie de un certificat fiscal, o sa ma incurce aceasta "neplata".

Alte discuții în legătură

Ce se poate intampla daca nici la al doilea termen nu ma prezint? alinus21 alinus21 buna seara! As dori sa stiu ce se intampla daca nu pot ajunge la termen. Sunt petent. Mentionez ca este al doilea termen, nici la primul nu am putut sa ma ... (vezi toată discuția)
Recuzarea completului de judecata la fiecare termen. ce se poate face? vasi2007 vasi2007 Ce se poate face in cazul in care partea adversa formuleaza verbal cerere de recuzare a completului de judecata la fiecare termen iar ulterior nici nu o depune ... (vezi toată discuția)
Contestatie - amenda pt expertiza contabila nefinalizata voica57 voica57 am avut de facut o expertiza contabila pt recalcularea unei pensii si din motive bine intemeiate nu am reusit s-o finalizez. am depus la judecatorie motivul ... (vezi toată discuția)