avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Evacuarea unei persoane care locuieste intr-o uscatorie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Evacuarea unei persoane care locuieste intr-o uscatorie

Buna ziua.
Am nevoie de un sfat in legatura cu urmatoarea problema: de vreo 7 ani, in blocul in care locuiesc, in una dintre uscatoriile/camarile aflate pe scara blocului, locuieste un barbat.S-a instalat in uscatoria de la ultimul etaj al blocului, vis-a-vis de usa pe care se intra si/sau iese (de) pe acoperisul blocului, a pus lacat pe acea usa, are doar el chei de la acel lacat, nimeni nu mai are acces pe acoperisul blocului, foloseste acoperisul blocului pe post de WC, s-a racordat la cablul de curent electric, la cablul tv.Mai mult, este un betiv notoriu, care tot timpul este beat si foarte agresiv (asupra unei vecine chiar acum o saptamana a ridicat mana, sa o loveasca, iar pe unul dintre copiii unei alte vecine l-a bruscat si strans de gat de doua ori).A avut de multe ori probleme cu politia, insa i se da o amenda si este lasat in pace.Locatarii blocului s-au saturat de el si de problemele pe care le face, insa nu iau masuri pentru a fi evacuat deoarece sora barbatului respectiv locuieste in acelasi bloc, la etajul 4, iar daca cineva indrazneste sa se ia de el, sora lui ii face acelei persoane un circ groaznic, cu amenintari, jigniri, samd (d-na pe care a vrut sa o loveasca sapt trecuta a chemat politia la momentul respectiv, iar betivul a luat amenda, insa acum este terorizata de amenintarile si jignirile pe care si le aud, atat ea, cat si sotul ei, de fiecare data cand se intalnesc cu sora betivului respectiv).Precizez faptul ca uscatoria in care locuieste acel barbat nu apartine surorii lui, si, din cate am auzit, ar fi apartinut unor vecini care au decedat.As dori sa stiu ce se poate face, care sunt pasii de urmat, astfel incat acea persoana sa fie evacuata.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 15:50, 16 Mai 2011
Uscatoria este spatiu de folosinta comun tuturor locatarilor. A fost cumva vinduta vecinilor care au decedat? Cum a obtinut acest barbat uscatoria? Daca nu a fost vinduta si inca este bun comun puteti cere evacuarea sa.
A doua oara am citit mai atent. Cum s-a racordat la cablul electric? Are contor? Daca nu, anuntati Electrica.
Ultima modificare: Luni, 16 Mai 2011
ContSters200573, utilizator
Avand in vedere ca respectivul utilizeaza fara acordul asociatiei de proprietari spatiul parte comuna,pentru competenta solutionare asociatia de proprietari prin reprezentant legal=presedinte de asociatie/comitet executiv, poate desfasura demersuri oficiale la nivelul politistului de proximitate,care eventual ,in urma cercetarilor fata de comportamentul persoanei poate dispune sanctinarea si obligarea acestuia la eliberarea spatiu abuziv ocupat
Buna ziua.
Va multumesc frumos pentru raspunsuri.Nu are contor de curent.Nu stiu cum de a putut sa se racordeze...Ma gandesc ca nu cumva vreun vecin sa ii fi permis racordarea la curent electric de la el...Uscatoriile nu sunt, de fapt, proprietatea locatarilor.Nu cu acte.Nu stiu nici cum s-a efectuat impartirea si insusirea fiecareia de catre fiecare locatar, insa stiu sigur ca uscatoria in care locuieste el nu apartine surorii acestuia.Referitor la asociatia de proprietari, am inteles de la vecina asupra careia a ridicat mana betivul respectiv, sa o loveasca, ca exact acelasi lucru i-au spus si agentii de la politie, in momentul in care i-a chemat, si anume ca ar putea fi evacuat doar prin cerere (sau ceva de genul acesta) depusa la asociatia de proprietari, ca asociatia ar intreba locatarii daca doresc ca acel individ sa fie evacuat, si ca, in functie de dorinta majoritatii, astfel s-ar decide.Din proprie experienta stiu, insa, ca presedintele asociatiei este o persoana foarte delasatoare si nepasatoare, prieten tocmai cu cei mai indoielnici oameni din zona in care locuiesc, asadar...nu cred ca vecina mea ar rezolva ceva daca ar apela la ajutorul asociatiei.Si mai este faptul ca, chiar daca mai toti vecinii mei spun ca acel individ nu are ce cauta acolo, ca este periculos, betiv, agresiv, etc, nu stiu cati ar indrazni sa si-o puna pe sora individului respectiv in cap.
Presedintele de asociatie ce spune de aceasta situatie?. Eu ma gandesc ca proprietarii au ales totusi un,, barbat'' a.i. sa nu fie pe acolo sat fara caini. Daca acel presedinte nu va rezolva situatia de ce nu convocati o adunare generala de urgenta punandu-se in discutie si realegerea unui nou presedinte ?.:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuarea fostului soț și a mamei lui a fost urmată de mai multe probleme, printre care și aceea că am rămas fără curent. ce mă sfătuiți? Necunoscut2017 Necunoscut2017 Am si eu 2 probleme. In data de 19.12 a fost facura evacuarea din imibil a fostului sot si a mamei.acestuia.Mama lui locuia de fapt in uscatorie la.care a ... (vezi toată discuția)
Uscatorie ocupata abuziv narcis-andrei narcis-andrei Familia administratorului de bloc, care locuieste la parter, au ocupat uscatoria(parter) in mod abuziv depozitandu-si acolo obiecte personale, sub pretextul ... (vezi toată discuția)
Acoperis bloc ContSters54942 ContSters54942 Buna ziua! Va prezint in continuare o situatie parca tipic romaneasca din repertoriul “Ca la noi, la nimeni” X-(: in decembrie 2007 am ... (vezi toată discuția)