avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... taxa legalizare semnatura traducator autorizat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

taxa legalizare semnatura traducator autorizat

Numele meu este Alina Anton si sunt traducator autorizat de limba engleza si franceza.
Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in situatia urmatoare: vreau sa inchei un contract de colaborare cu o firma care imi solicita serviciile de traducator. Ei lucreaza cu un notar care percepe taxa pentru specimen de semnatura de 65 ron. Le-am spus ca refuz sa platesc o asemenea taxa (pe care ei mi-au spus ca o pot retine din primele traduceri) sugerandu-le sa gaseasca un alt notar. Ceea ce s-a si intamplat: au gasit un notar care nu percepe aceasta taxa , dar ei vor in continuare sa lucram cu ambii notari, ceea ce presupune plata taxei respectivei.

Stiu ca se poate proceda si in felul urmator, in cazul notarilor care percep taxa pentru specimenul de semnatura, de a merge de fiecare data cu traducerea si autorizatia in fata notarului pt a mi se legaliza traducerea, dar in cazul meu este imposibil deoarece notarii au biroul in Targoviste, iar eu locuiesc in Ploiesti. Firma insista sa-mi retina valoarea acestei taxe din primele traduceri.
Este legala aceasta taxa?Am mai aflat de un alt notar din Ploiesti care la fel percepe o taxa de 50 ron pt ca traducatorul sa-si lase specimenul de semnatura. Nu este obligatia notarilor de a legaliza traducerile traducatorilor autorizati? De ce aceasta taxa? Ei percep oricum o taxa fiza de 17.5 ron pt legalizarea documentului tradus.

Cum ma sfatuiti sa procedez?
Multumesc

1) reclamati la uniunea notarilor, eventual chiar si dovada platii...."asa-zisei taxe", si astptam sa faceti public raspunsul, raspunsul avizat e necesar si va fi cat se poate de profesional
2) nu stiam ca ministerul justitiei da autorizatii pentru societati care fac comert si nu exercita o profesie liberala ?!
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Iunie 2010
ContSters83715, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificare traduceri trimise prin e-mail - protejare conþinut. lacrima2 lacrima2 Buna ziua, Sunt traducator PFA. Pentru traducerile trimise prin e-mail unei firme din alt oras, trebuie sa-mi pun semnatura pe documentul tradus? Daca da, ... (vezi toată discuția)
Specimenul de semnãturã al traducãtorului la notar CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 daca o firma de traduceri are nevoie ca un colaborator sa depuna specimenul de semnatura la notar, cui ii revine obligatia de plata a acestui act la notar , ... (vezi toată discuția)