avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Persoane la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Persoane la intretinere

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarele probleme:
1. La cate zile lipsa se poate scoate o pers. de la cotele de intretinere? Eu stiam de 15 zile.
2. La Blocul nostru s-a reparat coloana de apa calda la subsol, intrebarea mea este: Cei care au centrala de apartament sunt scutiti de la plata acestei reparatii sau nu??

Va multumesc pentru ajutor,
Andreea Gh.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 22:09, 5 Iunie 2011
1-In temeiul art 17 r) din HG nr 1588/2007
Comitetul executiv al asociatiei de proprietari stabileste cotele de participare pe persoana la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul in cladire si pentru persoanele care locuesc temporar,
minimum 15 zile pe luna

2-Coloana de apa calda la subsol reprezinta parte comuna ,a carei intretinere/
reparatie reprezinta obligatia asociatiei de proprietari respectiv c/v reparatii se repartizeaza tuturor proprietarilor
Va multumesc pentru raspuns dar mai am o intrebare: Fondul de reparatii se restituie in momentul in care vreun proprietar se muta din imobil?
Nu, fondul de reparatii nu se restituie. Numai fondul de rulment se restituie daca s-au achitat toate datoriile.
Multumesc frumos
Buna ziua, am si eu o nelamurire...seful de scara locuieste impreuna cu sotia lui...dar din luna decembrie 2010 pana in ziua de azi apare la cheltuieli o singura persoana. Am intrebat la asoc de proprietari cum se face ca la dansii apar o singura pers. desi locuiesc amandoi, toata luna, nu sunt plecati, sunt pensionari...am primit raspuns ca el(seful de scara) completeaza un tabel cu cate persoane locuiesc in luna respectiva...acest tabel ajunge la asoc de prop. si ei dupa acest tabel impart cheltuielile, pe ei nu ii priveste aceasta problema. Nu m-ar deranja pentru ca fiecare avem apometre, contor de gaz...si restul .....dar in schimb avem sume foarte mari de platit la pierderi de apa, care la noi sunt calculate pe nr. de persoana si nu imi convine ca acesta desi locuind aici nu contribuie la plata acestora...cum nu contribuie nici la curatenie,salubritate si chelt. adm. gosp.
Cui ma pot adresa mai departe pentru aceasta problema???

Alte discuții în legătură

Repartizare cheltuieli subsol (coloana de apă caldă) către cei care dețin centrala de apartament biancavirca biancavirca S-au efectuat reparatii la coloana de apa calda din subsolul blocului. Intrebarea este daca cei care detin centrala de apartament pe gaze se trec la plata ... (vezi toată discuția)
Banii pentru reparatii si cota indiviza MirelaDorobantu MirelaDorobantu Buna ziua Ma numesc Mirela Dorobantu si detin un apartament cu 4 camere in Bucuresti. Am inteles ca de fiecare data cand se fac reparatii, fiecare ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli inlocuire coloane apa Vladltms Vladltms Buna ziua, As aprecia mult daca ati putea sa ma ajutati cu un raspuns, eventual si cu temeiul legal pentru urmatoarea situatie: In imobilul in care ... (vezi toată discuția)