avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Refuzul de a rãspunde la o scrisoare recomandatã.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Refuzul de a rãspunde la o scrisoare recomandatã.

Cui trebuie să mă adresez în cazul în care presedintele și comitetul executiv refuză să-mi răspundă la o scrisoare recomandată cu confirmare de primire, trimisă acum două luni?Scrisoarea a fost citită de către comitetul executiv și mi s-a transmis verbal că nu doresc să-mi dea explicații la nelamuririle mele.
Am facut o adresă și către primăria de sector,iar aceștia mi-au răspuns pana acum că nu au ce face pentru că președintele și comitetul executiv refuză și aici sa discute cu inspectorii.
Daca la nivelul asociatiei de proprietari intampinati dificultati/dezinteres privitor la lamurirea aspectelor din cadrul asociatiei ,respectiv se incalca dispozitiile art 10 din L nr 230/2007 si art 12 A c) si d) din HG nr 1588/2007 solicitati oficial primariei sa se implice in clarificarea situatiei
Totodata aveti dreptul sa solicitati serviciului din primarie sa dispuna aplicarea art 32 din L nr 230/2007 (2)
Pentru neindeplinirea atributiilor ce le revin,
membrii comitetului executiv,inclusiv presedintele asociatiei de proprietari,
raspund personal sau in solidar ,dupa caz,in fata legii si a proprietarilor pentru daunele si prejudiciile cauzate proprietarilor in mod deliberat
Va mai puteti adresa si Federatiei Asociatiilor de Proprietari .
Ca sa-l parafrazez pe @BEN46, puteti sa va adresati si catre Federatia Rusa#-o
Asociatiile de proprietari sunt independente si nu sunt in subordinea nimanui.
Proprietarii sunt cei care conduc asociatia de proprietari in cadrul adunarii generale.
Intre adunarile generale asociatia este condusa de Comitetul executiv ce are in frunte un presedinte.
Proprietarii pot participa la sedintele de comitet, sa discute si sa se lamureasca acolo cu unele probleme.
Altele se rezolva in adunarea generala.
Participati la acestea si poate rezolvati problema.
De exemplu Asociatia noastra este inscrisa la Uniunea Asociatilor de proprieatari unde si platim o contributie lunara .
Cand am avut probleme si nu am fost bagat in seama de Asociatie am facut reclamatie la ei , mi-au dat si raspuns si l-i s-a pus in vedere atat Asociatiei cat si administratorului ca nu pot sa faca ce vor ei.( era vorba de retribuirea presedintelui si marirea salarului administratorului fara a covoca A.G. ):hm:
Si, daca li s-a pus in vedere, ce? Uniunea Asociatiilor sau orice alta Federatie nu e seful asociatiei ca sa poata sa pretinda ceva unei asociatii.
Afilierea la asemenea federatii sau uniuni de asociatii are rol doar de a-ti pune o palarie pe cap in loc sa umbli cu capul gol.
Nu au niciun instrument de a aplica sanctiuni, deci nu au niciun rol, poate numai sa ia banii asociatiilor din cotizatii

Alte discuții în legătură

Functionare asociatie de proprietari ContSters134265 ContSters134265 La data de 01.12.2013, proprietarii a trei blocuri noi situate pe aceeasi strada au constituit o asociatie in conditiile Legii nr. 230/2007, iar cu ... (vezi toată discuția)
Cotizatia uap stelu2015 stelu2015 Ce reprezinta cotizatia UAP ? Aceasta cotizatie este ca sinonima cu cotizatia de sindicat? Este o cotizatie fixa / persoana proprietar? Ce presteaza UAP ca ... (vezi toată discuția)
Rau platnic la cotele de intretinere liliana-gina liliana-gina Buna ziua. Am si eu cateva intrebari. Suntem o asociatie de proprietari care nu suntem inscrisi la UAP. Putem chema in instanta fara sa fim reprezentati de ... (vezi toată discuția)