avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cotizatia UAP
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cotizatia UAP

Ce reprezinta cotizatia UAP ? Aceasta cotizatie este ca sinonima cu cotizatia de sindicat? Este o cotizatie fixa / persoana proprietar?
Ce presteaza UAP ca sa solicite aceasta cotizatie? Care este actul normativ care stabileste valoarea cotizatiei UAP si obligatia proprietarilor de a plati aceasta cotizatie?
Ultima modificare: Duminică, 12 Iulie 2015
stelu2015, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 08:14, 14 Iulie 2015
Ce este UAP? Uniunea Artistilor Plastici? Uniunea Actorilor Profesionisti? :hm:

Uniunea Asociatiilor de Proprietari? Adica tot niste artisti si actori.

Proprietarii unei asociatii de proprietari nu au nicio obligatie fata de nicio uniune de asociatii de proprietari atata timp cat in adunarea generala nu s-a hotarat asocierea la o astfel de uniune, federatie, liga, fundatie, asociatie, etcaetera.

Nu exista niciun act normativ care sa stabileasca valoarea cotizatiei sau obligatia proprietarilor de a plati aceasta cotizatie.
Cotizatia este stabilita in statutul formei de organizare respective iar proprietarii o platesc numai in cazul in care hotarasc afilierea la o astfel de organizatie.

In opinia mea nu este necesara afilierea asocaitiei de proprietari la organizatii de acest gen.

Posibil sa reprezinte cotizatie la una dintre formatiunile locale/natioanle de reprezentare si aparare a intereselor asociatiilor de proprietari
Exista federatii de asociatii de proprietari[ link extern ]
Exista federatia asociatiilor de proprietari din romania [ link extern ] /
Exista liga asociatiilor de proprietari [ link extern ]
Este cotizatie impusa de catre uniune si acceptata de catre asociatia de proprietari
Uniunile asociatiilor de proprietari reprezinta si apara asociatiile de proprietari,reprezinta asociatiile de proprietari in ASRO, comitetul national roman al comitetului mondial al energiei,
comitete consultative ale anpc, consiliul consultativ anrsc
Liga are parteneriate cu institutii si autoritati ale statului: Politia Nationala si Comunitara, Institutul National de Administratie, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintelor, Primarii,etc
In cazul in care asociatia de proprietari se afiliaza unei federatii sau ligi a asociatiilor de proprietari si, deci, devine membra, atunci ea trebuie sa contribuie cu o cotizatie.
Afilierea este optionala, nu obligatorie.

In schimbul cotizatiei platite, asociatia poate beneficia de cateva inlesniri,
Trebuie intrat pe site-ul respectivei entitati si vazut ce servicii pune la dispozitie acea entitate membrilor ei (asociatiilor de proprietari).
Este obligatorie si impusa de UAP-Uniunea Asociatiilor de Proprietari care este in subordinea primariei locale.Nu coicide cu Departamentul de Indrumare si Control al Asociatiilor de Proprietari.Cotizatia este trimestriala / bloc.La noi a fost impusa de adminsitrator/fisa de intretinere. Fara sa fie cineva intrebat daca vrea sau nu sa se afilieze la UAP.
Sa inteleg ca nu toate Asociatiile de Proprietari platesc aceasta cotizatie UAP ?
ynocentta a scris:

reprezinta si apara asociatiile de proprietari,reprezinta asociatiile de proprietari in ASRO, comitetul national roman al comitetului mondial al energiei(...)


ASRO? :O Adica Asociatia de Standardizare din Romania??
Comitetul national roman al comitetului mondial al energiei??:O:O

Ce legatura au asociatiile de proprietari cu standardizarea sau cu comitetul mondial al energiei?? Era sa zic ce au cu prefectura dar m-am abtinut!

Cred ca numai inn RO exista n-shpe organizatii care "apara" drepturile proprietarilor in lupta cu dusmanii, autoritatea locala.
De fapt sunt ca si organizatiile care apara drepturile animalelor, primesc sponsorizari (cotizatii de la AP) si nu fac nimic.
Nu vad ce inlesniri sa obtina astfel de federatii sau ligi. Poate reduceri la spectacolele gratuite oferite de primarii prin parcuri la diverse festivaluri ale berii sau dansului popular!

Am gasit pe site-ul unei astfel de uniuni cum ca "actioneaza pentru sustinerea intereselor membrilor sai în fata autoritatilor publice locale si centrale. Reprezinta si promoveaza interesele membrilor sai in relatiile cu furnizorii de servicii catre asociatiilor de proprietari."
[ link extern ] /

Reprezentarea membrilor in relatia cu furnizorii sau autoritatile o face presedintele asociatiei (care primeste o indemnizatie pentru asta), de ce sa mai fie nevoie de altcineva sa reprezinte proprietarii??

Ce "interese" sa promoveze in relatia cu furnizorii? Relatia cu furnizorii este simpla, aia furnizeaza si tu platesti serviciul. Daca nu furnizeaza serviciul conform contractului il trimiti pe presedinte sa rezolve problema, nu te duci la uniune sa te reprezinte!
Organizatiile astea nu sunt altceva decat praf in ochi pentru fraieri.

Alte discuții în legătură

Dreptul - obligatia de a alege sa te afiliezi la uap. stelu2015 stelu2015 Cine are dreptul de a hotara afilierea AP la UAP ? adunarea Generala ,Comitetul Executiv sau presedintele AP ? In cazul unui sindicat ,daca nu mai vrei sa fi ... (vezi toată discuția)
Refuzul de a rãspunde la o scrisoare recomandatã. tanis tanis Cui trebuie să mă adresez în cazul în care presedintele și comitetul executiv refuză să-mi răspundă la o scrisoare recomandată cu confirmare de ... (vezi toată discuția)
Rau platnic la cotele de intretinere liliana-gina liliana-gina Buna ziua. Am si eu cateva intrebari. Suntem o asociatie de proprietari care nu suntem inscrisi la UAP. Putem chema in instanta fara sa fim reprezentati de ... (vezi toată discuția)