avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Rau platnic la cotele de intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Rau platnic la cotele de intretinere

Buna ziua.
Am si eu cateva intrebari.
Suntem o asociatie de proprietari care nu suntem inscrisi la UAP.
Putem chema in instanta fara sa fim reprezentati de nimeni nici avocat nici memru UAP un locatar restant la cotele de intretinere?
Ce documente sunt necesare la acest dosar?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 12:27, 8 Octombrie 2012
O asociatie de proprietari nu este obligata sa fie membra a niciunei uniuni sau federatii sau a altei organizatii. Ea este autonoma si isi administreaza singura treburile in conformitate cu Legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari si a HG 1588/2007 cu normele de aplicare a legii.

Orice asociatie isi poate da in judecata restantierii dupa 90 zile de neplata a obligatiilor inscrise pe listele de intretinere.
Reprezentarea in instanta poate fi facuta chiar de presedintele asociatiei sau de o persoana imputernicita de comitetul executiv, daca prezinta acea imputernicire instantei, dar si de un avocat angajat de asociatie pentru reprezentare.
Asociatia nu plateste taxa de timbru, deci aceste cheltuieli sunt practic inconsistente, in schimb va suporta cheltuielile cu avocatul, cheltuieli pe care le poate cere in instanta, iar aceasta poate hotari ca paratul sa achite pe langa pretentiile formulate de asociatie si aceste cheltuieli cu avocatul, reprezentant al asociatiei in instanta.
Doar sa fie o Imputernicire de reprezentare data de Comitetul ad-tiv al Asociatiei catre persoana ce va reprezinta in proces!!!#-o
In temeiul disp
art 31 din L nr 230/2007 (1) Presedintele asociatiei de proprietari reprezinta asociatia de proprietari in derularea contractelor si isi asuma obligatii in numele acesteia
El reprezinta asociatia de proprietari in relatiile cu tertii ,inclusiv in actiunile initiate de asociatia de proprietari impotriva unui proprietar care nu si-a indeplinit obligatiile fata de asociatie

Documentele necesare in instanta sunt actiunea si ultima lista de plata din care sa rezulte sumele datorate cu titlu de restanta la cotele de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari
In raport de interesul legitim al asociatiei de proprietari de recuperat sume neachitate in termneul stabilit,nu are relevanta aspectul ca asociatia de proprietari nu este afiliata la asociatii sau uniuni de reprezentare
Va multumesc pentru ajutor.
Buna ziua,

In cazul in care nu exista o asociatie legal constituita, se poate actiona in instanta un rau platnic? Locuiesc intr un bloc cu 14 apartamente, in care in comun mai sunt doar apa, salubritatea si curatenia+reparatii la partile comune. Unul dintre proprietari are datorie de 10.000 lei si nu intentioneaza sa achite. Il puteam actiona in judecata?

Multumesc mult

Alte discuții în legătură

Probleme cu restantierul ALIOSA ALIOSA Buna ziua, Adunarea Generala a Asociatiei a hotarat intreruperea furnizarii cu apa rece si apa calda pentru un proprietar care nu a mai platit intrtinerea ... (vezi toată discuția)
Actionare in instanta restantieri Bogdan212 Bogdan212 Buna ziua , Am si eu o nelamuirire . un urma ultimei sedinte de proprietari s-a hotarat actionarea in judecata a unui restantier din bloc . Avand cea mai ... (vezi toată discuția)