avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Dauna in urma caderii unei crengi pe masina
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Dauna in urma caderii unei crengi pe masina

Buna ziua.
Subiecte ca acesta mai exista, insa nu am aflat nici un raspuns concret. Povestea mea pe scurt este urmatoarea. Ma aflam la prietena mea, asteptam in masina amandoi ca sa se intoarca un vecin ce ne blocase cu masina, pentru a pleca. In acest timp a inceput sa picure usor afara, iar un minut mai tarziu, la o adiere usoara de vant a urmat o bubuitura (am crezut ca a explodat ceva in spate) urmata de multe ciobulete imprastiate prin toata masina. Dupa ce ne-am calmat putin am observat ca parbrizul fusese perforat (aproximativ 40 cm a patruns in habitaclu) de o creanga cazuta de undeva din varful unui pom apropiat. Doar cativa cm au mai lipsit ca sa o loveasca pe prietena mea. Imediat a aparut si vecinul grabit ce ne blocase masina, insa nu se mai grabea nimeni. Intrucat acei pomi se afla in proprietatea cuiva (adp banuiesc), cred ca nu trebuie sa fiu eu cel care sa suporte paguba. In cazul unei furtuni putem sa invocam cauzele naturale, intrucat si pomul are o anumita rexistenta, dar la mine .acea creanga practic statea sa cada, frunzele ei erau putin uscate. Am fost la politie si am obtinut acea adeverinta de reparatie. As dori sa stiu exact ce pasi mai trebuiesc urmati in caz ca nu ma insel asupra celor enumerate anterior si ce sanse as avea de castig.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:06, 17 Mai 2011
Formulati o actiune in pretentii impotriva ADP -ului care avea in responsabilitate taierea si toaletare arborilor , actiune prin care solicitati dezdaunarea in raport cu paguba suferita.
Actiunea se introduce la judecatoria pe teritoriul careia s-a produs paguba.
Actiunea se timbreaza la valoarea pretentiilor emise si se dovedeste cu probatorii (acte , interogatoriu , martori ssi expertiza tehnica care trebuie sa concluzioneze asupra valorii pagubei aduse si a manoperei necesare pentru repararea acesteia)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare prejudiciu produs de spargerea tevii de apa pluviala VirgilW VirgilW Buna ziua, va rog sa-mi comunicati modul in care pot recupera prejudiciile provocate de inundarea apartamentului proprietate personala (ataj 5 din 10) din ... (vezi toată discuția)
Recuperare daune pentru masina avariata de copac Jules26 Jules26 Buna ziua, In data de 06.02.2020, in sectorul 6, Bucuresti, un copac a cazut peste autoturismul pe care il detin, avariindu-i plafonul si parbrizul. La fata ... (vezi toată discuția)
Pot sa chem in civil un vecin care planteaza pomi cu ramura mare ... Toka3 Toka3 Pot sa chem in civil un vecin care planteaza pomi cu ramura mare la minimum legal dar acei pomi imi produc daune, radacinile ajungand la fundatia casei si imi ... (vezi toată discuția)