avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor social pentru cei fara venit
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor social pentru cei fara venit

Buna ziua , as avea o mare nelamurire si m-am saturat sa fiu trimisa din usa in usa si sa nu gasesc un raspuns concret si precis .
Cazul apartine bunicii mele (61 ani ) , care nu are absolut nici un venit ( nu lucreaza de 1 an , nu ia pensie ,absolut nici un venit ! ) si doreste sa beneficieze si ea si bunelul meu de ajutor social . Bunelul meu fiind paralizat , nici acesta nu are nici un fel de venit . In urma cu 7 ani si-a pierdut cartea de munca si nu si-a mai gasit anii de vechime. A fost la primarie si i-a spus ca el trebuie internat sa beneficieze de ajutor social , dar internarea ( pentru ca nu are asigurare medicala ) ajunge 600 RON si ea nu dispune de acesti bani.
Cum ar trebui procedat ? nu exista nici o lege pentru cei fara venit ?
VA ROG AJUTOR ! SUNT DISPERATA !
va multumesc din suflet !
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 16:27, 28 Mai 2011
Bunica mea a depus deja actele pentru asa ceva dar a fost respinsa cererea. Dupa un an de zile a ajuns si rezultatele de la contestatie si au fost negative.
unde a batut i-au fost inchise toate usile.
Kyandra multumesc pt raspuns, am incercat sa-l incadram la o grupa de handicap dar nu i-a dat nici macar gradul 3. Este imobilizat la pat , nici o comisie nu a venit sa-l vada si nici actele pentru grad nu i s-au aprobat.a facut contestatie ,raspunsul a fost unul negativ.
Dar a fost examinat macar?
Faceti o alta cerere, nu este posibil asa ceva
~ Conținut șters la cerere ~
Nu a incercat sa se pensioneze? Asta ar rezolva problema

Alte discuții în legătură

Cum se obtine indemnizatia de insotitor? rosica rosica BUNA,VA ROG FITI AMABILI SI SPUNETI MI DACA BUNICUL MEU CARE ARE PARKINSON,SI ESTE OPERAT,FACE PE EL,POATE BENEFICIA DE INSOTITOR?ASTEPT RAS.DACA DA CE ACTE ... (vezi toată discuția)
Venitul minim garantat Alinne Alinne Aș vrea să expun în câteva rânduri problema mea: tatăl meu locuiește la țară în casa părintească după decesul bunicului meu.Anul ... (vezi toată discuția)
Cine exact poate beneficia de cantina sociala - hrana rece banicaemilia banicaemilia Buna ziua, In cazul in care o persoana care are pensie de handicap grad accentuat si in acelasi timp si pensie pt limita de varsta in val de 350 lei mai poate ... (vezi toată discuția)