avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna ziua,am si io o nelamurire si dak poate cineva sa ma ajute,asadar,in urma cu 2 ani a murit bunicul meu si dupa asta cei doi copii ai sai nu au facut succesiunea din cauza ca nu s-au inteles,mai ales ca bunica este decedata cu ani buni innaintea bunicului si nici dupa moartea ei nu au facut succesiunea.eu intreb asa cat timp unu din cei 2 mostenitori nu vrea sa faca succesiunea nici partaj,nici nimic...,celalalt ce poate face?singur poate face ceva?
se poate prezenta in fata notarului pt a deschide succesiunile ambilor bunici, si va arata ca mai exista un mostenitor, mai departe notarul il va instiinta pe celalalt de solic de deschid a succes si ca are un term de 6 luni sa accepte mostenirea.
dc nu se conformeaza at va fi declar unic mostenit doar cel ce a deschis succes., fratele acestuia fiind strain de mostenire.
dc nu se inteleg asupra bun partajabile, at poate fi deschisa o act in judec pt partaj succesoral,urmand ca instanta sa se pronunte asupra partajarii bunurilor
Cel interesat se poate adresa notarului sau instantei pentru deschiderea succesiunii.
si partajarea bunurilor . Daca in 6 luni de la decesul bunicilor unul din mostenitori nu a acceptat succesiunea in mod expres sau tacit , este considerat strain de succesiune.Angajati un avocat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neprezentare la mostenire anamarian anamarian de la bunicul meu au ramas 8 copii nici ei nici copii lor na u stat in casa de 40 de ani, abia acum au facut succesiune cand a murit mama ,n au platit nimic ... (vezi toată discuția)
Probleme cu mostenirea; oare mi-am pierdut drepturile? silentk6 silentk6 Buna ziua, am 21 de ani, sunt din Cta si am cateva intrebari cu privire la o mostenire. Mentionez ca nu am avut deloc bani de consultanta juridica, deci cu ... (vezi toată discuția)
Succesibilul ?! ContSters118550 ContSters118550 Buna ziua , daca a trecut termenul de 6 luni de la decesul autorului ,mai poate X moetenitor , care nu a deschis succesiunea pentru el si in numele lui , sa ... (vezi toată discuția)