avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... refacturare intre chiriasi
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

refacturare intre chiriasi

Am o firma care are un spatiu inchiriat de la o persoana fizica(proprietar). Acea persoana fizica mai are inchiriate langa mine doua spatii comericale la alte doua firme. Spatiul in care este firma mea este singurul din cele trei care are toaleta, prin urmare factura de apa este emisa pe firma mea. Toaleta o folosesc si celelalte doua firme. Problema este ca trebuie sa impart factura de apa catre toate 3 firmele. Imi trebuie un contract intre firma mea si fiecare din cele 2 firme? Daca da, imi puteti da un model de contract?
Cel mai recent răspuns: Tony Dicut , utilizator 16:06, 16 Mai 2011
Buna ziua!

Teoretic, daca va intelegeti cu celelalte doua firme nu e nevoie de un contract scris, plata se poate face si cash, impartiti de comun acord cheltuielile.

In cazul in care ceilalti doresc sa isi deduca si ei costurile cu apa sau in cazul in care nu va intelegeti in privinta costurilor, atunci da, e preferabil sa incheiati un contract.

Ma puteti contacta pe privat pentru un eventual model!
Toate cele bune!
Dar firma mea nu este proprietarul spatiului, ci numai titularul contractului de utilitati.
Am inteles ca numai daca eram proprietarul spatiului as fi putut refactura.
Cum trebuie sa procedez?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract pentru plata utilitatilor ligadiangeli ligadiangeli Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti ce fel de contract trebuie incheiat, pentru refacturarea cheltuielilor cu utilitatile, avand in vedere urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli amenajare magazin carmenbn carmenbn Firma a inchiriat un spatiu pt.deschiderea unui magazin alimentar(si a inregistrat PL).A schimbat instalatii sanitare,gresie,faianta,a zugravit,etc(fara a ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat claudiaP claudiaP Buna ziua, Pentru un spatiu unde isi desfasoara activitatea un magazin s-a intocmit contract de comodat. Fiind comodat nu am factura, deci nici cheltuiala. ... (vezi toată discuția)