avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contract de comodat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contract de comodat

Buna ziua,

Pentru un spatiu unde isi desfasoara activitatea un magazin s-a intocmit contract de comodat. Fiind comodat nu am factura, deci nici cheltuiala. As putea macar cheltuielile cu energia, apa sa le deduc?
Ma gandesc daca s-ar putea face un act aditional la acel contract de comodat unde sa fie stipulat ca acele cheltuieli sunt suportate de catre acel magazin. Factura acestor utilitati vine pe numele firmei care a pus spatiul la dispozitia magazinului.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: lukacs , utilizator 14:58, 10 Ianuarie 2012
daca nu ati prevazut direct in contractul de comodat ca utilitatile sunt in plata sa faceti oricand un act aditional....
Daca fac acel act pot deduce chelt indiferent ca pe facturi apare numele firmei careia ii apartine spatiul?
ii refacturati acele cheltuileli la aceeasi valoare si da.
Cum adica sa refacturez?
Firma la care lucrez are punctul de lucru acolo.
Ultima modificare: Luni, 9 Ianuarie 2012
claudiaP, utilizator
daca la acel pct de lucru sunt mai multe firme impartiti factura primita de titularul de contract proportional ....dvs decideti, dupa spatiu, dupa pct de consum.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deductibilitate cheltuieli amenajare magazin carmenbn carmenbn Firma a inchiriat un spatiu pt.deschiderea unui magazin alimentar(si a inregistrat PL).A schimbat instalatii sanitare,gresie,faianta,a zugravit,etc(fara a ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli de intretinere pentru spatiu inchiriat alina240 alina240 Buna ziua Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. In calitate de PJ am inchiriat o cladire de la o persoana fizica, pe baza de contract de inchiriere ... (vezi toată discuția)
Bransament electric ady09 ady09 buna ziua, va rog o informatie in cazul in care socrul meu detine un spatiu, am facut bransamentul electri pe numele lui persoana fizica cum pot ca factura de ... (vezi toată discuția)