avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cheltuieli deductibile
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cheltuieli deductibile

Apelez din nou la priceperea celor familiarizati cu acest forum. As vrea sa stiu ce interpretare dati ultimului aliniat de la pct. 38 din Normele de aplicare ale art. 48 din Codul fiscal: "Sunt cheltuieli deductibile şi cele efectuate pentru întreţinerea şi funcţionarea spaţiilor folosite pentru desfăşurarea afacerilor chiar dacă documentele sunt emise pe numele proprietarului, şi nu pe numele contribuabilului"
Adica pot sa-mi deduc chelt. cu apa si energia, chiar daca factura e pe numele proprietarului?
Sunt intreprindere individuala si am contract de comodat pentru spatiu
Iar acest contract trebuie inregistrat obligatoriu undeva?
Inchei cu inca o intrebare: contabilul imi spune ca trebuie sa tin si evid. in partida simpla si in partida dubla (pentru a putea depune bilantul anual - sau balanta). Sunt eu de vina pentru ca nu am cicit destul sau e el pe dinafara?.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Noiembrie 2010
camypos, utilizator
Cel mai recent răspuns: iulia53 , utilizator 14:39, 24 Noiembrie 2010
contractul de comodat nu trebuie inregistrat si aveti drept de deducere a cheltuielilor, proportional cu suprafata ocupata din imobil, de aceea contractul de comodat trebuie sa specifice ft clar ce suprafata ocupati.

trebuie sa conduceti evidenta in partida simpla, chestia cu bilantul e o aberatie :)
Ultima modificare: Miercuri, 24 Noiembrie 2010
jester, utilizator
DA se pot deduce ch. daca aveti un contract de comodat intre propietar
si Ind. individuala.

Pentru I.Ind. nu se intocmeste balanta sau bilant. :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate pfa cristina503 cristina503 Multumesc pentru raspunsurile la intrebarile anterioare. 4. Daca inchei un contract de colaborare, ca PFA, cu o firma, doar din luna februarie 2009, este ... (vezi toată discuția)
Decontare asigurare rca cu contract de comodat vioviod vioviod Pt. a folosi masina patronului in interesul firmei am incheiat un contract de comodat . Atunci cand am platit sigurarea (RCA), firma de asigurari a taiat ... (vezi toată discuția)
Contabilitatea intreprinderilor individuale laura2008_angel laura2008_angel Buna seara! Am inregistrat la registrul comertului o II, cu obiectu de activitate vanzare cartele telefonice si accesorii pentru telecomunicatii, ... (vezi toată discuția)