Apelez din nou la priceperea celor familiarizati cu acest forum. As vrea sa stiu ce interpretare dati ultimului aliniat de la pct. 38 din Normele de aplicare ale art. 48 din Codul fiscal: "Sunt cheltuieli deductibile şi cele efectuate pentru întreţinerea şi funcţionarea spaţiilor folosite pentru desfăşurarea afacerilor chiar dacă documentele sunt emise pe numele proprietarului, şi nu pe numele contribuabilului"
Adica pot sa-mi deduc chelt. cu apa si energia, chiar daca factura e pe numele proprietarului?
Sunt intreprindere individuala si am contract de comodat pentru spatiu
Iar acest contract trebuie inregistrat obligatoriu undeva?
Inchei cu inca o intrebare: contabilul imi spune ca trebuie sa tin si evid. in partida simpla si in partida dubla (pentru a putea depune bilantul anual - sau balanta). Sunt eu de vina pentru ca nu am cicit destul sau e el pe dinafara?.
contractul de comodat nu trebuie inregistrat si aveti drept de deducere a cheltuielilor, proportional cu suprafata ocupata din imobil, de aceea contractul de comodat trebuie sa specifice ft clar ce suprafata ocupati.
trebuie sa conduceti evidenta in partida simpla, chestia cu bilantul e o aberatie :)