avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... analizele medicale
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

analizele medicale

buna ziua.as avea nevoie de ajutorul dv.pt cateva arspunsuri,si anume.1.cine este obligat sa plateasca analizele periodice ale unui angajat din comertul alimentar,2.dar cursul de igiena?specific ca am problema cu patronul prin refuzul plati acestor analize,spunindu-mi ca nu e obligatia lui de a le plati,zicand ca nu scrie nicaieri in codul munci asa ceva,daca are dreptate va rog sa-mi spuneti,si ca sa pot sa ai demonstrez va ros sa ami aratati si articolele din cod pt a lamuri pe toata lumea,pt ca din salariul de 700 ron nu prea ami permit sa le platesc,iar in contractul de munca nu am stabilit asa ceva,va multumesc anticipat si astept raspuns
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:15, 22 Februarie 2017
Trebuia sa deschideti o discutie noua.
Legea ssm nr.319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare se aplica in toate domeniile de activitatea conform prevederilor din
-art. 3 (1) Prezenta lege se aplică în toate sectoarele de activitate, atât publice cât şi private.
(2) Prevederile prezentei legi se aplică angajatorilor, lucrătorilor şi reprezentanţilor lucrătorilor.
-art. 4 (1) Fac excepţie de la prevederile art. 3 alin. (1) cazurile în care particularităţile inerente ale anumitor activităţi specifice din serviciile publice, cum ar fi forţele armate sau poliţia, precum şi cazurile de dezastre, inundaţii şi pentru realizarea măsurilor de protecţie civilă, vin în contradicţie cu prezenta lege.
(2) În cazurile prevăzute la alin.(1), trebuie să se asigure securitatea şi sănătatea lucrătorilor, ţinând seama de principiile stabilite prin prezenta lege.
Lucratorii nu participa financiar la cheltuielile angajatorului legat de securitatea si sanatatea in munca conform prevederilor din
-art.7 (6) Măsurile privind securitatea, sănătatea şi igiena în muncă nu trebuie să comporte, în nici o situaţie, obligaţii financiare pentru lucrători.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare micutzulurs micutzulurs angajatorul este obligat sa plateasca analizele medicale la angajare?multumesc (vezi toată discuția)
Examen medical danyel4269 danyel4269 buna seara,daca sant la prima angajare cine plateste examenul medical,eu sau angajatorul.va multumesc (vezi toată discuția)
Cine suportã analizele medicale, angajatorul sau angajatul? sicutza68 sicutza68 lucrez de vreo trei zile la o carmangerie patronul mi-a zis că eu trebuie să suport analizele medicale,este normal?dar amenzile în caz de nereguli ,de ... (vezi toată discuția)