avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare-cumparare

Buna, intentionez sa iau in intretinere o persoana in varsta de 70ani. Spuneti'mi va rog daca este necesara sau nu expertizare psihiatrica inainte de a incheia contract de vanzare-cumparare. Expertizarea trebuie facuta neaparat la IML sau unde altundeva se poate face? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 10:23, 17 Mai 2011
buna ziua,
e bine sa aveti o astfel de expertiza in cazul in care se trezesc rude binevoitoare dupa deces sa incerce anularea actului pe motiv de lipsa a discernamantului.
cu trimitere de la medicul de familie la un medic psihiatru nu neaparat IML.
da semne de ceva probleme? te asigur ca e foarte greu daca are probleme. eu ingrijesc de una de 80 cu dementa si deja creeaza probleme grave. mai bn nu ne bagam
daca incheiati un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere nu vad rostul sa duceti persoana pt a fi expertizata la IML. oricum doar dansa are calitatea sa solicite in instanta rezilierea contractului de intretinere.
da,este necesara expertiza pt ca niciun notar nu face un astfel de act pt o vanzatoare in varsta de 70 ani.Si este necesar CML deoarece acesta este oficial si nu poate fi contestat in instanta.Nu faceti actul insotit de clauza de intretinere.Incheiati o vanzare-cumparare simpla caci batrana poate trai inca 20 ani timp in care dvs sa achitati o clauza care sa depaseasca pretul apartamentului,nu mai spun de batai de cap,persoane care o pot influenta in rezilierea actului etc.

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare cu uzufruct viager gxg61 gxg61 Buna ziua, Doresc sa iau in intretinere doi batrani de 87 respectiv86 ani,in schimbul unui ctr.de vanzare-cumparare cu uzufruct viager privind apartamentul ... (vezi toată discuția)
La vanzare cumparare daca cea in cauza are dementa poate semna sora? cool_girl_em cool_girl_em o doamna vrea sa facem vanzare cumparare cu clauza si noi sa o ingrijim, problema e ca doamna are inceput de dementa si ea nu ne poate face actele, e posibil ... (vezi toată discuția)
Act de v-c ContSters96930 ContSters96930 Daca matusa mea i-mi face act de vinzare cumparare cu clauza de intretinere cine este titularul apartamentului pe urma si daca ii bag cablu tv va fi pe numele ... (vezi toată discuția)