avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hãrþuire ºi Intimidare reclamant ºi martor în ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hãrþuire ºi Intimidare reclamant ºi martor în Proces Penal

Bună Ziua!
Am o întrebare: Cu ceva timp în urmă, un vecin din blocul de locuinţe în care locuiesc a ameninţat-o pe mama mea cu moartea, apoi pe toţi membrii familiei mele, încercând chiar să o lovească.
Din fericire, o vecină care era de faţă a intervenit şi a parat lovitura învinuitului, astfel evitând ca mama mea să fie lovită direct de către individ.
Urmare a ameninţării cu moartea, am sfătuit-o pe mama mea să facă plângere penală la Poliţie pentru a evita o eventuală punere în practică de către învinuit a ameninţării cu moartea făcute.
În Plângerea Penală făcută împotriva învinuitului nu ceream decât luarea măsurilor legale de protecţie a familiei mele, fără a cere pagube morale şi fizice pricinuite implicit de către învinuit. I-am spus chiar agentului de poliţie că nu dorim să îi facem rău învinuitului, ci doar să îl cheme la secţie şi să îi atragă atenţia asupra faptelor sale. În cazul în care acesta se conforma renunţam la plângere, însă acesta nu numai că nu a binevoit să renunţe. A venit însoţit de avocatul lui şi a spus că nu recunoaşte nimic.
Apoi, a început să îmi hărţuiască familia şi să ne intimideze atât pe noi, cât şi pe martora noastră.
Această hărţuire şi intimidare constă în nenumărate sesizări pe care învinuitul le face la autorităţile statului (ex.: Inspectoratul Teritorial de Construcţie, Direcţia de Poliţie cu afişajele stradale şi Construcţii - pe motiv că am efectuat în casă modificări care au afectat structura de rezistenţă a imobilului - acuze nefondate care pot fi probate, Poliţia Circulaţie - unde doreşte ca maşina martorului nostru săp fie ridicată din parcare, cu toate că este cu acte în regulă şi este proprietate personală, etc... şi aceste sesizări continuă...
Menţionez că soacra făptuitorului este Administratorul imobilului în care locuim şi făptuitorul ne-a relatat într-o zi că ne arată el nouă, că ne lasă fără apartament.
Cum putem să punem capăt acestor acţiuni de hărţuire şi intimidare din partea făptuitorului. Menţionez că scopul lui prin aceste acţiuni este ca noi să ne pierdem cumpătul şi să ripostăm astfel încât să îi dăm ocazia să aibă probe.
menţionez de altfel că respectivul are o funcţie publică în Portul Agigea, şi în partidul PDL... dar acolo nu se cunoaste că are deschis dosar penal. Făptuitorul este plin de bani şi mizează pe acest aspect şi pe relaţiile pe care le are în oraşul Constanţa.
Ca să facem rău este foarte uşor dar săî facem ceva constructiv este foarte greu.
Cum am putea acţiona în beneficiul dreptaăţii şi al stopării acestor hărţuiri şi intimidări care aduc prejudicii de imagine familiei, pagube morale şi fizice şi profunde implicări psihologice şi sociale.
Menţionez de altfel că această ameninţare cu moartea la adresa mamei mele şi a familiei a dus şi la decesul tatălui meu cu 8 luni de zile în urmă.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: AdrianMG , utilizator 07:50, 19 Mai 2011
Un prim pas a fost facut - sesizarea organelor de politie - in ceea ce priveste savarsirea faptei prevazute si sanctionate de art.193 C.pen.
Aceste sicane trebuiesc tratate cu calm si obiectivitate iar daca nu exista motive justificate vor fi solutionate nefavorabil pentru cel care a facut sesizarile la institutiile respective. Din cele expuse se ridica totusi o intrebare " care este motivul real al acestor actiuni ale faptuitorului", cand veti raspunde poate reusiti sa puneti si capat problemelor.
Va multumesc pentru raspuns mai intai de toate.
Motivul real al acestor actiuni ale faptuitorului imi sunt necunoscute. Doresc sa mentionez ca respectivul are serioase probleme de comportament si integrare sociala, si desi are studii superioare, are lacune mari in ceea ce priveste educatia, nestiind sa salute, copii lui facand acelasi lucru, ba chiar injurand vecinii, sau venind la ore tarzii vorbind cu glas tare si/sau tipând pe holul imobilului până la intrarea în apartamentul respectiv.
Motivatia lui este de a pune mana pe apartamentul mamei, apartament bine pozitionat in centrul Constantei, lucru pe care l-a şi pronunţat o dată când a spus că o să primim la amenzi până nu vom mai putea să le achităm, apoi va prelua el creanţa şi noi vom rămâne fără apartament, în stradă.
Acestea sunt mici "petice" citate din memorie...
As dori să cer organelor de anchetă audierea lui cât şi a noastră la poligraf, pentru a se constata faptul că minte, şi nu cunosc cum aş putea cere acest lucru.
Vă mulţumesc din nou anticipat pentru răspunsul dvs.
În prezent adun probe incriminatoare împotriva lui, şi credeţi-mă că nu sunt puţine acestea... însă hărţuirea familiei mele, în principal a mamei mele, aduce mari traume psihologice, care doresc să fie evitate şi îndepărtate.
Ce altceva aş putea face legal pentru împiedicarea individului de a-mi mai ameninţa familia şi intimida martorii, cu relaţiile pe care le are? Există un articol care să prevadă protecţia familei mele şi amartorilor? Vă mulţumesc!
Ultima modificare: Luni, 16 Mai 2011
AdrianMG, utilizator
Ma mai poate ajut acineva cu un raspuns? Va multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Șicane, amenințări și atitudine nepotrivită față de mama copilului: sunt interesată de toate legile și normele cu privire la hărțuirea psihologică între părinți planurinoi planurinoi Buna ziua! Sunt interesata de toate legile si normele cu privire la hartuirea psihologica intre parinti, mai exact atitutinea unui tata asupra unei mame. ... (vezi toată discuția)
Plangere penala- abuz de incredere. adriatica123 adriatica123 Buna ziua, In data de 26.07.2011 am depus o plangere la Postul de politie C(pe raza comunei unde s-a produs infractiunea) din jud. Cluj. Plangerea a fost ... (vezi toată discuția)
Amenintare cu moartea-probe video ContSters381621 ContSters381621 Buna ziua. Acum cateva luni de zile am fost amenintat cu moartea de un vecin din blocul alaturat. L-am inregistrat pe telefonul mobil, audio-video, la cateva ... (vezi toată discuția)