avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

as dori sa stiu cum se inparte o casa dupa decesul tatalui meu eu mai avand un frate si o mama vitrega ea fiind trecuta pe contractul de cumparare a caseiinpreuna cu tata. ea ne contribuind cu bani la cumpararea casei ?
Cel mai recent răspuns: alexis45 , utilizator 22:26, 16 Mai 2011
tatal dvs are o cota de 1/2 din casa. din aceasta cota sotia dansului beneficiaza de 1/4 iar restul se va imparti in parti egale intre dvs si fratele dvs.
Daca mama vitrega e trecuta pe contract e coproprietara in cota de 1/2 cu tata. masa succesorala este 1/2 din valoarea casei din care mama va lua 1/4 si voi veti lua 3/4.oricum trebuie sa dati declaratie de acceptarea succesiunii la notariat in termen de 6 luni de la deces , altfel puteti fi inlaturati definitiv de la succesiune.
as dori sa stiu daca o putem da in judecate pentru jumatate din casa deoarece mi se pare absurd ca a venit cu mainile in buzunar nu a contribuit cu nici un leu in casa nu a avut nici un fel de venit sa ramana cu 80% din casa?
multumesc anticipat
Moral nu este normal numai ca legal asta este adevarul. Imobilul este bun comun dobandit in timpul casatoriei iar faptul ca ea apare in contractul de cumparare al casei fara a avea venit este considerat ca un cadou facut de catre defunct sotiei sale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire: frati buni, frate vitreg Letavyo Letavyo Buna ziua! Am si eu nevoie de o lamurire. Situatia este urmatoarea: suntem 4 frati buni si avem un frate vitreg din partea mamei, dintr-o casatorie ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa tatal vitreg cristinadorobantu cristinadorobantu buna ziua...eu ,sora si cu mama avem un apartament,de aproape 27 de ani...apartamen oferit tatalui meu natural si decedat....si platit de noi...cum era ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea mostenirii sufletel2011 sufletel2011 parintii mei au construit o casa pe terenul mostenit de tatal meu de la parintii lui(bunicii mei)mama a murit acum 13ani.imediat dupa un an tata sa ... (vezi toată discuția)