avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale depunere bilant 2007
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

depunere bilant 2007

buna ziua,

am si eu o nedumerire
sunt asociat 50% intru-un srl cu 2 asociati din care unul este si administrator. bilantul pe anul 2007 fost depus la termen din cate m-i s-a spus, dar nu s-a convocat nici un fel de aga, nu sa aprobat nici un bilant , nici contul de profit si pierderi, nu au fost repartizatele dividentele,mai mult de atat, cand s-a cerit o expertiza contabila pt a verifica vericiditatea acestor acte s-a refuzat in mod categoric.. bilantul o fost depus la afp doar cu semnatura administratorului si a contabilei.
intrebarea mea ar fi cum de s-a acceptata asa ceva de catre afp cand legea spune clar ca tb depunerea cu convocarea si aprobarea aga.?!?!
care este pedeapsa prevazuta de lege pt acest lucur. multumesc.
aprobarea bilantului pt depunere apf si orc se face doar in cadrul aga?!
multumesc.
Cel mai recent răspuns: bogdanc , utilizator 15:55, 9 Iulie 2008
buna ziua,

din pacate nu e greu de facut in word un proces verbal al AGA in care sa scrii ca s-a aprobat bilantul. banuiesc ca asa s-a procedat, pentru ca adm fin nu primeau bilantul altfel. daca s-a refuzat categoric o expertiza contabila, inseamna categoric ca aveti nevoie de una. pai numai consiliul de administratie sau actionarii (aga = adunarea generala a actionarilor, asociatilor) poate/pot aproba depunerea bilantului, pentru ca asa se ia la cunostinta daca firma a iesit in pierdere, de ce, care este profitul si apoi incep socotelile cu impartirea profitului pe destinatii. dividendele se pot repartiza oricand, nu au termen, cu singura precizare ca nu se pot repartiza inainte de calcularea profitului (ridicarea dividendelor in avans este ilegala).
sunt de acord cu dumneavoastra, dar stiu ca exista nici reglementari exacte in ceace priveste convocarea aga, si acestea in mod sigur nu s-au indeplinit, in baza acestui fapt eu pot contesta acel proces verbal "fictiv" al aga care s-a depus la adm.fin, si de altfel acesta este u fals in acte publice, dupa parerea mea. in ceace priveste expetiza contabila, administratorul nu elibereaza duplicat dupa acte si nici nu permite la acestea a unui expert contabil autorizat, singura varianta fiind cea in instanta dar care este de f mare durata, din pacate.
daca avet dumneavoastra alta idee cum as putea proceda v-as fi recunoscator.
multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare profit societate BBADIE BBADIE Buna seara , Sunt actionar la un SRL si detin 30% din capitalul social .Nu am fost convocat si deci nu am semnat o hotarare AGA de repartizare a profitului ... (vezi toată discuția)
Dividende Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Am preluat o societate al carei bilant la 31.12.2010 a fost intocmit de catre altcineva. Dilema mea este la PV AGA este specificat asa -profitul anului 2010 ... (vezi toată discuția)
Soldul contului 117 elkecri elkecri Buna, In ianuarie 2010 am facut nota contabila 121= 117 1500 lei, acum in ianuarie 2011 in soldul creditor al contului 117 am 1500 lei.Trebuie sa ii ... (vezi toată discuția)