avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli modernizare lift
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli modernizare lift

Buna seara ! As dori sa aflu, in cazul in care asociatia de proprietari doreste schimbarea sau modernizarea liftului, daca toti proprietarii de apartamente sunt obligati la plata contravalorii acestor lucrari, inclusiv cei de la etajele inferioare, parter, et.1, care nu folosesc liftul, fiind vorba de o suma considerabila (13-15.000 eur). Daca raspunsul este afirmativ, va rog sa imi indicati si baza legala a acestei obligatii. Va multumesc.
Repararea liftului este o cheltuiala comuna in sarcina tuturor proprietarilor ca si terasa , subsolul etc , liftul apartine blocului , si dvs. Numai plata folosintei liftului se imparte doar intre proprietarii care il folosesc. Legea 230/2007.
Liftul reprezinta parte comuna a carei intretinere/reparatie constituie obligatia asociatiei de proprietari care repartizeaza costurile tuturor proprietarilor
Facilitatea la care va referiti vizeaza strict scutirea anumitor categorii de proprietari-in anumite conditii a cheltuielilor aferente consumului de energie electrica
Va multumesc tuturor pentru raspunsurile prompte. Voi studia legea pt. a putea informa proprietarii care refuza sa contribuie despre obligativitatea de a contribui la acestea, cu atat mai mult cu cat in adunarea generala s-a votat propunerea presedintelui asociatiei de efectuare a modernizarii (de altfel foarte necesara).
Raspunsul meu este aproape similar cu ce s-a spus aici, dar vreau sa fac remarca ca acea suma este cu totul exagerata.

Noi avem in implementare o lucrare totala (lipsesc aproape toate componentele unui ascensor, inclusiv cabina) si ne-a fost ofertata la cca 26.000 lei (cu TVA).
Nu pot sa va dau amanunte deoarece nu suntem in acea faza a lucrarii deja demarata sau terminata, dar avem un contract pe care trebuie depuse semnaturile si inceputa lucrarea - cu suma de care va spuneam mai sus.
Totusi daca liftul acela nu este folosit de membrii unei familii care locuiesc la parter (de exemplu) si el se strica din cauza ca cei de la etaj au nevoie de el are rost sa se creeze obligatii de plata cuiva care nu are nici o tangenta cu el?.:O

Am mai intalnit pe forum cazul cand se crea obligatie de plata pentru proprietarii posesori de centrale de apartament in cazul cand trebuia reparata instalatia comuna prin care se prelua agent termic de la sistemul centralizat.Proprietarii care nu folosesc acea parte a instalatiilor pana cand sunt obligati sa plateasca acele reparatii de beneficiul carora nu se bucura ?.:O

Eu cred ca logic ar fi sa plateasca cine foloseste si strica.

Alte discuții în legătură

Articolul 52 constitutia romaniei? rlau_ro rlau_ro Articolul 52 Constituția României ARTICOLUL 52 (1) Persoana vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim, de o autoritate publică, ... (vezi toată discuția)
Drepturile de proprietate ale unui bun comun optional rlau_ro rlau_ro Sa presupunem ca 4 persoane cumpara un tractor si fiecare plateste si va detine 25 % din proprietatea tractorului. Tractorul este optional... se poate lucra si ... (vezi toată discuția)