M-am referit la obiect optional proprietate comuna in sensul ca acel obiect nu este o necesitate vitala pentru proprietari si in acest caz daca drepturile de proprietate absolute pot fi exercitate fara interventia legii... De exemplu o cale de acces cum sunt scarile si holurile la bloc sunt elemente indispesabile si drepturile de proprietate absolute sunt limitate de lege... pentru ca daca un proprietar al proprietatii comune ar spune nu calcati pe proprietatea mea ar afecta accesul celorlalti la locuinta...
Tractorul ca exemplul prezentat nu este o necesitate vitala, de fapt in esenta intrebarea se rezuma in acest caz daca unul din proprietari poate sa invoce drepturile de proprietate absolut asupra tractorului (este doar un exemplu) fara ca legea sa poata interveni asupra dreptului de proprietate absolut..
Multe intrebari!!! In principiu, nimeni nu plateste pentru ce nu foloseste si nici nu poate fi cineva deposedat de un drept.
Existe o lege pentru care o categorie de cetateni platesc pentru ceva ce nu folosesc, LIFTUL, care in bloc este un element optional, care poate sa lipseasca cu desavarsire, este o necesitate pentru unii dar pentru altii nu are nicio valoare. Cine a facut legea a considerat ca si liftul este un element indispensabil precum scarile, acoperisul, subsolul etc. Si din cauza acestui fapt unii oameni platesc bani pentru satisfacerea nevoilor altor cetateni, cica in virtutea dreptului de proprietate, de aceea am incerca cu exemplul tractorului sa aflu ce se intampla cu DREPTURILE de proprietate in cazului unui bun optional, si nu unul vital, indispensabil...