Buna ziua , as dori sa stiu daca dumneavoastra ati auzit in primu rand de preaviz verbal.se pare ca acest motiv l-au invocat domnii mei de la conducere luni dimineata cand au binevoit sa vina cu un inlocuitor in locul meu pe care ar trebui sa-l instruiesc in zona desemnata de clienti etc.In momentul in care am cerut preavizul in scris mi s-a spus ca nu exista asa ceva dar ca ar fi cel mai bine pentru mine sa-mi scriu demisia sau incetarea contractului de munca cu acordul ambelor parti.Tin sa mentionez ca ocup postul de agent vanzari.Dupa care mi s-a promis retrogradarea la postul de manipulant unde si aici citind codul muncii nu am gasit nimic prea legal iar din cate am vazut ma pot retrograda in aceeasi profesie.Intrebarea mea este , cum pot riposta ?momentan nu mai pot profesa toate obiectele cu care munceam fiindu-mi luate de sub tutela.Targete lunare au fost atinse deci nu ma pot pune in preaviz pe motiv ca nu mi-am facut treaba.
Desi acest fel de preavis este "la moda" in multe companii nu este si o modalitate legala. Trebuie urmata o procedura destul de complexa si poate din acest motiv au actionat asa.
Despre retrogradare nu poate fi vorba decat daca este o santiune disciplinara sau pe probleme medicale, cu acordul salariatului.
Ar fi trebuit sa va ofere un post compatibil cu pregatirea dvs. in cazul in care ar fi desfiintat postul, dar vad ca nu este cazul dvs.
In acest moment firma va forteaza mana sa va semnati demisia.
Puteti siseza Inspectoratul Teritorial de Munca / Inspectia Muncii / ii puteti actiona in instanta.
te sfatuiesc sa te duci la acelasi loc de munca.daca nu te primesc le depui o cerere prin care le ceri explicatii. cererea se face in dublu exemplar cu numar de inregistrare. nu trebuie sa faci tu cerere de demisie sau orce alta cerere.astepti sa te dea afara si atunci ii dai in judecata.
cred ca trebuie sa incepeti sa va faceti probe intr-un eventual litigiu. eu v-as recomanda sa scrieti o sesizarea despre aceasta conducerii, inregistrata oficial, tocmai pentru a nu va putea reprosa lipsa de rezultate " vi s-au luat toate produsele '. Bineinteles ca nu veti primi niciun raspuns dar este important saanticipati miscarile. o alta modalitate daca lucrurile evolueaza, sa paelati la un mediator autorizat dupa procedura din L192/2006. in rest sunt de acord cu ceilalti colegi ca ceea ce vi se intampla este departe de codul muncii. succes