buna ziua!
problema mea ar fi urmatoarea:
soacra mea ameninta k va anula donatia facuta sotului meu, pe apartamentul in care stam noi, donatie care e cu clauza de habitatie si intretinere ' in limita posibilitatilor", desi ea are venituri rezonabile si se poate intretine singura. chiar e obligat sotul meu sa-i dea bani dak ea are veniturile ei cu care se poate intretine singura???
cum poate anula aceasta donatie si ce costuri implica aceasta actiune pentru noi si pentru soacra mea? despre ce sume poate fi vorba(cheltuieli de judecata,, etc)
Foarte simplu, daca obligatiile de intretinere prevazute in act nu sunt respectate. Intretinerea nu inseamna neaparat doar a da bani intretinutului ci si ajutor, ingrijire..etc.
Problema nu e chiar foarte simpla. E nevoie si de dovezi (martori) ca nu au fost indeplinite sarcinile prevazute in contract. Nu te trezesti peste noapte si hop poc hai sa anulez donatia. Daca ea are pretentia sa o plimbati cu avionul de 3 ori pe luna sau sa aiba viata lui bekali, asta nu mai inseamna neexecutarea obligatiilor din partea dvs.
E bine sa aveti chitante cu toate cheltuielile efectuate cu intretinerea, pt a putea fi cerute despagubiri in cel mai rau caz.
donatia este un act prin care donatorul cedeaza din patrimoniul sau un bun catre donatar. prin esenta sa este un contract cu titlu gratuit. acest act de donatie poate fi revocat de donator, pe timpul vietii sale, oricand, fara a i se pretinde explicatii. nu cred ca, dvs puteti sa o actionati in instanta pe soacra dvs, pentru simplul fapt ca dansa doreste anularea donatiei facute anterior in favoarea fiului sau. in actul de donatie pot fi stipulate anumite conditii, pe care trebuie sa le indeplineasca sau sa le respecte donatarul, pe timpul vietii donatorului. Donatia, este asadar, un act revocabil, stimata doamna............... deci, mama soacra nu va datoreaza explicatii daca decide sa revoce aceasta donatie, chiar daca are suficienti bani sa se intretina si nu ar avea nevoie de sumele pe care trebuie sa i le dea fiul sau, cu titlu de intretinere. In acest context, nu face sens intrebarea dvs privind cuantumul cheltuielilor de judecata, intrucat, nu instanta este cea care o poate determina pe soacra dvs sa nu decida revocarea donatiei apartamentului catre fiul sau.
aici este vorba despre un contract de donatie cu sarcini ce implica obligatii din partea ambelor parti ceea ce inseamna ca acesta devine din contract unilateral si cu titlu gratuit,un contract sinalgmatic( bilateral) si cu titlu oneros,supus rezolutiunii (revocarii) din partea donatorului pt neexecutarea sarcinii de catre donatar.in cazul in care donatorul doreste sa revoce donatia o poate face atat pt neexcutarea sarcinii cat si pt executarea cu intarziere caz in care instanta poate dispune rezolutiunea contractului cu acordarea unui termen de gratie,eventual.Numai soacra dvs este in masura sa revoce donatia.
Contract
ContSters83761
Buna seara !Am o intrebare cu privire la faptul daca un contract de donatie cu clauza de intretinere poate fii considerat ca fiind sinalagmatic ?Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Act donatie
ContSters83761
Buna seara.Doresc un raspuns daca se poate referitor la atacarea unui act de donatie.Suntem trei frati si tatal nostru a facut un act de donatie pentru un ... (vezi toată discuția)