avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act donatie

Buna seara.Doresc un raspuns daca se poate referitor la atacarea unui act de donatie.Suntem trei frati si tatal nostru a facut un act de donatie pentru un teren unuia dintrenoi.La intocmirea actului acum 3 ani,noi am fost de-acord la renuntarea unei cote eventuale de mostenire in sensul ca suntem de-acord cu actul incheiat si nu avem pretenti.Problema este ca fratele nu respecta clauzele de intretinere din contract.Putem solicita anularea actului sau este tardiv ?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Trifu , Avocat 14:48, 18 August 2010
doar tatal dvs poate cere anulare pe motivul nerespectarii clauzelor de intretinere
Acest lucru este deja facut,noi putem sa intram ca parti in proces ?Putem solicita la randul nostru rezilierea contractului chiar daca am renuntat la partile noastre la icheierea contractului?
Pai, ce doriti dv.? Revocarea donatiei este posibila doar de cel care a facut-o.
Cunosc acest lucru si va multumesc pt. interventii , dar am postat si eu niste intrebari la care nu am primit un raspuns.Mai punand o intrebare ,doream sa stiu daca se poate ajunge la situatia anterioara inaintea intocmirii actului.
Prin revocare, terenul va reveni in patrimoniul tatalui dv. Da, ca si cand nu ar fi instrainat nimic. Dupa hotararea definitiva si irevocabila. Dv. si ceilalti frati ati fi putut cere reductiunea, la dezbaterea succesiunii. Pana atunci, nu.
Ultima modificare: Marți, 17 August 2010
elena138, utilizator

Alte discuții în legătură

Anulare donatie crivatgeorgiana crivatgeorgiana buna ziua! problema mea ar fi urmatoarea: soacra mea ameninta k va anula donatia facuta sotului meu, pe apartamentul in care stam noi, donatie care e cu ... (vezi toată discuția)
Renuntare mostenire/ donatie/ vanzare cumparare alexsu alexsu Buna ziua, Situatia pentru care va cer sfaturi este urmatoarea: tatal meu si fratele acestuia detin prin mostenire un teren. Pe terenul respectiv eu as vrea ... (vezi toată discuția)
Contract ContSters83761 ContSters83761 Buna seara !Am o intrebare cu privire la faptul daca un contract de donatie cu clauza de intretinere poate fii considerat ca fiind sinalagmatic ?Va multumesc ... (vezi toată discuția)