avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... carantina condamnat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

carantina condamnat

Rog ajutor in drept executional - condamnatul a fost extradat si adus in Bucuresti, pe tranzit. De aici, va fi trimis in carantina 21 zile la Penitenciarul Jilava. In acest interval de timp are termen de judecata - recurs repunere pe rol. Va putea fi adus la instanta din provincie ? desi e in perioada de carantina ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 21:11, 18 Mai 2011
Pe perioada de carantina probabil ca nu va putea fi transferat la instanta la care a fost citat.
Faceti cunoscut situatia detinutului instantei unde se judeca procesul pentru a dispune citarea arestatului cu mandat de transfer.
Formulati eventual o cerere si catre ANP pentru masuri legale,, atasand la aceasta acte care sa va dovedeasca sustinerile
Ultima modificare: Luni, 16 Mai 2011
Radu Gabrian, Mediator
multumesc, chiar la cererea catre instanta lucram. O sa incerc sa formulez una si catre ANP.
nu are nici o treaba perioada de observare-carantinare cu prezentarea la instanta.
important este ca citatia cu termenul de repunere pe rol sa fi ajuns la penitenciarul unde se afla condamnatul pentru ca in baza acestuia sa se efectueze un eventual transfer la penitenciarul de pe raza de competenta a instantei ce judeca repunerea pe rol.
in perioada de observare carantinare de 21 zile se fac cu totul alte lucruri ce tin mai mult de adaptarea la mediul institutional si nu vorbim de o carantina la fel ca la spital.
Carantina este instituita pentru ca vine dintr-un arest din afara Romaniei.
Se uziteaza si astfel de proceduri pentru sanatatea celorlalti detinuti cu care intra in contact
r.gabi a scris:

Carantina este instituita pentru ca vine dintr-un arest din afara Romaniei.
Se uziteaza si astfel de proceduri pentru sanatatea celorlalti detinuti cu care intra in contact

"carantina " este instituita pentru toti arestatii in primele 21 zile indiferent daca vin din tara sau de afara.
daca in perioada de observare carantinare trebuie dus la prelungirea arestarii preventive ori la o liberare sub control judiciar ,nu va fi dus la instanta ?
eu zic ca da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde se aduce un urmarit international? looly looly Buna ziua. As dori sa va intreb unde se aduce un urmarit international prins in italia?Stiu ca a fost prinsa, pentru ca este femeie , in Torino si adusa in ... (vezi toată discuția)
Transferare persoana condamnata alexandra15 alexandra15 buna seara Daca imi puteti raspunde la o intrebare va rog frumos Sotul meu este arestat pe carantina in bucuresti deoarece a fost extradat. Are ... (vezi toată discuția)
Transfer penitenciar elena_h elena_h Buna ziua, Prietenul meu are de executat 1 an si 2 luni si deocamdata se afla in primele 21 de zile de carantina(asa am inteles ca se numesc) dar am fost ... (vezi toată discuția)