avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dosar penal pt distrugere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dosar penal pt distrugere

as vrea sa stiu va rog, ce se intampla daca am dosar penal.? adica ce consecinte apar, probleme la locul de munca?
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 22:14, 18 Mai 2011
Detaliati despre fapte , circumstantele savarsirii lor dar si despre functia pe care o detineti pentru a primi raspunsuri la obiect.
Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2011
Radu Gabrian, Mediator
as vrea sa stiu in general ce presupune detinerea unui dosar penal, sau unde gasesc aceasta informatie. ce risc?
Cred ca va referiti la situatia in care o persoana a formulat o plangere penala impotriva dvs. In acest caz persoana care reclama are obligatia sa indice mijloacele de proba care sustin cele reclamate. in functie de continutul plangerii oferiti varianta dvs. cu privire la acuzatiile aduse. daca se dovedeste ca dvs sunteti autorul infractiunii sesizate se va incepe urmarirea penala impotriva dvs, in caz contrar se va dispune neinceperea urmaririi penale.
Pt a avea dosar penal mai intai trebuie sa fi savarsit o infractiune, apoi va asigur ca veti stii imediat ca aveti dosar penal. Asadar, trebuie sa fi savarsit o infractiune, trebuie sa existe o plangere prealabila/penala cu privire la savarsirea infractiunii si sa inceapa urmarirea penala.
Acest lucru v-ar afecta numai daca ati fi condamnat la inchisoare cu executare sau cu suspendare sau daca ati primi o amenda penala, toate acestea se inregistreaza in cazier. In aceste circumstante nu prea va mai angajeaza nimeni.
De asemenea ar trebui sa umblati pe la politie, prin instante cativa ani si vreti nu vreti tot aflati ca aveti dosar penal, ca doar nu e nimic secret:)).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva rezolutiei - petent, schimbare nume, legalitatea up sorisso2005 sorisso2005 Buna ziua, Ma numesc Ioana Negoita si pe data de 5.03.2013 am primit in posta o rezolutie in care mi s-a comunicat ca am fost scoasa de sub urmarire penala. ... (vezi toată discuția)
Plangere penala raluka28 raluka28 Buna ziua!!! Am depus de curand o plangere penala pt abandon de familie la parchet si as dori sa stiu ce va urma dupa aceasta ? Multumesc anticipat !! (vezi toată discuția)
Nup-ul lasa urme? RazvanI RazvanI In urma cu circa 13 ani am fost implicat intr-un accident de circulatie care s-a soldat cu o victima. Dosarul a fost solutionat cu NUP de catre procuratura. ... (vezi toată discuția)