avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere impotriva rezolutiei - petent, schimbare ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere impotriva rezolutiei - petent, schimbare nume, legalitatea UP

Buna ziua,

Ma numesc Ioana Negoita si pe data de 5.03.2013 am primit in posta o rezolutie in care mi s-a comunicat ca am fost scoasa de sub urmarire penala. Urmarire care a avut loc pe motivul ca as fi savarsit infractiunea de vot fara drept sau de doua ori sau de mai multe ori in ziua de referinta .

In data de 07 .06 2009 am facut parte din comisia de supraveghere a sectiei de votare pentru alegerile Europarlamentare din jud /loc Bacau, unde am avut functia de presedinte de comisie. Datorita functiei detinute, este stiut faptul ca nu este voie sa se paraseasca incinta si sa se lase nesupravegheata sectia de votare, deci in concluzie,nu as fi putut vota in alta parte, inafara listei suplimentare din sectia supravegheata de mine.

In tot acest timp eu nu am stiut de existenta unei urmariri penale, adresata pe numele meu, care la data respectiva, nu era Negoita Ioana, ci Tataru Ioana, fapt ce dovedeste ca dosarul depus este NUL, pentru ca plangerea este facuta pe un nume capatat dupa casatorie. Astfel mi s-a incalcat dreptul la aparare.

Motivele plangerii descrise de mine au fost :
- deschiderea unui dosar pe rol, fara a fi instiintata pana la data primirii rezolutiei mai sus mentionata.
- lipsa probelor la dosar: foto / video / inscrisuri / martori.
- incalcarea art.6 din CEDO, respectiv art.20,art.21,art.24 ,art.52 din Constitutia Romaniei.

In urma acestei plangeri facute catre procuror si Parchet, raspunsul a fost : Neinceperea urmaririi penale fata de magistratul procuror ................. din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Bacau, reclamat sub aspectul savarsirii infractiunii prev. si ped. de art.246 C.pen, intrucat fapta nu exista.

Ceea ce eu vreau sa stiu, este daca in acest moment eu figurez cu un dosar penal sau nu? Dorinta mea este ca aceasta urmarire penala sa fie stearsa si numele meu sa nu fie asociat cu un dosar penal.
Cum trebuie procedat pentru a obtine rezultatul dorit.
Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 11 Aprilie 2013
Gabriela Mihai, Avocat
Cel mai recent răspuns: sorisso2005 , utilizator 10:16, 11 Aprilie 2013
Conform art 278 c p p faceţi plângere în termen de 20 zile de la comunicare la primul procuror.
Am facut, si raspunsul lor la plangerea inaintata a fost :
Neinceperea urmaririi penale fata de magistratul procuror .......................din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Bacau, reclamat sub aspectul savarsirii infractiunii prev. si ped. de art.246 C.pen, intrucat fapta nu exista.


ce se intampla acum, cu dosarul penal atasat numelui meu?


Ultima modificare: Joi, 11 Aprilie 2013
Gabriela Mihai, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutie impotriva sentintei date in plangere la rezolutie ContSters244210 ContSters244210 Solutie: AMÂNÃ PRONUNŢAREA LA DATA DE 29.03.2012 29/03/2012 Încheiere Solutie: În baza art. 2781 alin. 8 lit. c C.pr.pen., admite plângerea formulată ... (vezi toată discuția)
Infractiunea de denuntare calomnioasa LOREDANITA LOREDANITA Buna seara, Daca prin rezolutia procurorului s-a dispus neinceperea urmaririi penale, in temeiul art. 228 alin.6 C. proc. pen raportat la art.10 alin. 1 lit.d ... (vezi toată discuția)
Este mai bine sa imi retrag plangerea penala depusa la judecatorie? ContSters282078 ContSters282078 Buna ziua. Am primit Neinceperea Urmaririi Penale si de la Politie si de la Prim Procuror, pe motiv ca am depus cu 2 luni intarziere plangerea penala, martorii ... (vezi toată discuția)