avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselaciune de 300ron
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselaciune de 300ron

din greseala am inselat un cunoscut cu 300ron, m-am oferit sa-i returnez acesti bani (avand dovada ca i-am trimis prin mandat postal) dar nu a vrut sa-i primeasca si m-a actionat in instanta. am primit neinceperea urmaririi penale, dar el a facut recurs. va rog sa-mi spuneti care sunt problemele pe care le-as putea avea in continuare.ce se poate intampla in urma acestui nou proces. multumiri.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:31, 18 Mai 2011
In cazul infractiunii de inselaciune urmarirea penala nu incepe ca urmare a unei plangeri prealabile a persoanei vatamate , ci di oficiu.
In aceasta situatie returnarea sumei de bani , nu va exonereaza de raspunderea penala ,ea constituind doar o circumstanta atenuanta in favoarea dvs ,iar procesul va continua mai departe , pana la ramanerea definitiva a sentintei..
Daca spuneti ca "din greseala" ati facut treaba asta (si bine ar fi sa si puteti dovedi), fapta nu are cum sa fie incadrata la inselaciune deoarece lipseste intentia. Probabil ca asa a si motivat procurorul neinceperea urmaririi penale. Nu cred sa rezolve mare lucru cu recursul. Si, in cel mai rau caz, avand in vedere ca ati recunoscut fapta, ati reparat prejudiciul (sau cel putin ati vrut acest lucru), riscati cel mult o amenda penala. Iar pentru 300 lei mi se pare absurd ca s-a ajuns asa departe. Mai mult au costat cheltuielile de judecata...
Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2011
Lulica, utilizator
Nu se intampla nimic,mai mare atentie pe viitor.
Probabil a introdus in baza art 278CPP o plangere in fata judecatorului impotriva rezolutiei sau ordonantei procurorului de netrimitere in judecata(NUP).Plangerea probabil nu se va admite si nici nu se poate ataca cu recurs.
Cum ati reusit sa inselati "din greseala", detaliati cele spuse pt a se putea stabili daca exista latura subiectiva a infractiunii.
detaliez: o cunostinta m-a rugat sa-i caut un loc de munca in strainatate. am gasit pe internet o firma romaneasca din Timisoara care intermedia acest lucru. prietenul meu trebuia sa mearga la Timisoara sa achite contravaloarea contractului, el nefiind un tip descurcaret m-a rugat pe mine sa contactez firma respectiva in numele lui si sa-i intreb daca un reprezentant al firmei se poate deplasa la Slatina(orasul nostru de domiciliu). cei de la firma au acceptat sa trimita un reprezentant in zona cu conditia sa-i achitam deplasarea si masa (cei 300ron pe care prietenul meu mi-a dat mie ca sa le dau celor de la firma). prietenul meu nu a mai plecat la munca in strainatate din diverse motive si acum imi cere mie cei 300ron , pt ca el considera ca eu sunt vinovat.

Alte discuții în legătură

Plangere penala inselaciune, fals uz de fals quattro quattro Buna ziua, Am lucrat la o multinationala cu capital strain producator de utilaje agricole pe post de Inspector Vanzari Regional timp de 5 ani (pana in ... (vezi toată discuția)
(recuperare) - inselaciune in intermediere loc de munca? dorex09 dorex09 in 19.01.11 am contactat o firma de intermediere ptr. un loc de munca in strainatate,urmand sa plec pe data de 05.02.11.cu doua zile inainte de plecare sunt ... (vezi toată discuția)
Care e suma maxima care pot sa o cer daca cer daune morale? cerbucristi1 cerbucristi1 Am fost inselat cu suma de 5000 de lei de catre o firma prin crearea unei facturi in baza unui contract care nu mi-a fost adus la cunostinta decat dupa 30 de ... (vezi toată discuția)