avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONTRACT COLECTIV DE MUNCÃ UNIC LA NIVEL NAÞIONAL ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONTRACT COLECTIV DE MUNCÃ UNIC LA NIVEL NAÞIONAL PE ANII 2011-2014

Buna ziua. Medicul de familie mi-a spus ca exista o lege care obliga angajatorul sa plateasca diferenta de 15% pentru concediul prenatal si postnatal. Puteti sa ma lamuriti si pe mine in aceasta problema?
Eu am gasit doar in CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCÃ UNIC LA NIVEL NAŢIONAL PE ANII 2011-2014, ART.66. (1) În cazul în care salariata se află în concediu de maternitate, unitatea va compensa, pe o anumită perioadă, diferenţa dintre salariul de bază individual avut şi indemnizaţia legală la care are dreptul.
(2) Perioada pe durata căreia se acordă compensarea va fi stabilită prin contractele colective de muncă la nivel de unitate, dar nu mai puţin de 6 săptămâni.
(3) Diferenţele de salarii vor fi acordate din fondul de salarii.
La noi in CCM nu este specificat lucrul acesta. Cand intru in prenatal pot solicita plata celor 15% in temeiul acestui articol din CCM Unic?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Chiar nimeni nu poate sa imi dea cateva raspunsuri la problemele mele?
Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2011
ioana71, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:03, 17 Mai 2011
Nu exista niciun CCMN pe anii 2011/2014 ... acela pe care-l gasiti pe INTERNET nu a mai intrat in vigoare ... odata cu intrarea in vigoare a Legii dialogului social nu se vor mai negocia c.c.m. la nivel national.

Vedeti daca in c.c.m. la nivel de ramura sanitara exista asa ceva reglementat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare 15% din salariul brut in timpul concediului de maternitate Blumella Blumella Buna ziua, Conform CCM unic la nivel national 2011-2014, la art.66 este stipulat acest drept al salariatelor gravide: Art.66. - (1) În cazul in care ... (vezi toată discuția)
Salariul compensator. Rudolf999 Rudolf999 Salut. Noul Contract colectiv de munca de cind este in vigoare ??? si daca este mentionat in contractul colectiv de munca [b]Salariul compensator[/b]. Ma ... (vezi toată discuția)
Contractul colectiv de munca carmenzissu carmenzissu Mai este in vigoare vreu CCM. Daca nu la ce ne raportam? (vezi toată discuția)