avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Exista suport legal? Tulburare de posesie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Exista suport legal? Tulburare de posesie?

Buna ziua!
O sa intru direct in subiect si o sa incerc sa fiu succint. Am o casa la tara cu o gradina in partea stanga a sa. Pe latura din partea dreapta a casei, la aproximativ un metru se afla un gard de plasa de sarma, nu prea inalt (cam 1,3 m) ce ma desparte de vecinul de pe acea parte.
Problema este ca vecinul nemultumit ca a pierdut un proces civil impotriva mea pe un teren, cauta sa se razbune, asa ca a construit exact langa gard o movila, baricada -nu mai stiu cum sa-i spun - din crengi de pomi si diversi maracini (rugi de maces, mure care nu-i cresteau in gradina, au fost adusi din alta parte).
Aceasta movila se intinde pe toata lungimea casei (doar cat tine casa) impinge in gardul de plasa, sunt crengi si peste el, si mai ales imi acopera toate ferestrele de la toate camerele de pe acea parte, care dupa cum spune vecinul meu, nu trebuiau sa se afle acolo pentru ca din aceasta cauza "nu poate merge dezbracat prin gradina sa". Oricum ar putea fi vazut din drum.
Eu am luat crengile care stateau chiar pe gard, dar nu a fost aceasta o rezolvare, deoarece vin din ce in ce mai multe crengi si maracini si care mai nou sunt legati cu sarma ....
In fine, eu nu am timp si nici nu-mi doresc aceasta disputa. Probabil vecinul meu s-a gandit ce sa-mi faca incat eu sa nu mai am suportul legal sa intervin, deoarece ca un "bun gospodar" isi construieste gramada de craci unde vrea in gradina sa ....
Mentionez ca inca nu are un titlu de proprietate, dar are o adeverinta, acolo o sa ia terenul, nu se pune problema asta, dar am precizat si acest lucru in caz ca este important. Mai mentionez ca l-am si filmat in timp ce isi construia movila deci as avea o proba.
Aceasta ar fi intrebarea: am un suport legal sa pot face ceva in aceste conditii? Sau aceasta actiune a sa desi cu vadita intentie spre scandal si cearta este legala?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 10:22, 19 Mai 2011
Daca aveti vedere in curtea vecinului si nu doriti tensiuni, puteti sa va montati geamuri opace, iar omul va putea merge prin curte cum doreste. Ca ar putea fi vazut din drum, este una, dar dv. trebuia sa respectati niste distante si aveati obligatia de a-i cere vecinului acordul scris pentru ferestrele care au vedere in curtea lui. ART. 611 Unul din vecini nu poate face, fãrã consimtãmântul celuilalt, nici într-un chip, fereastrã sau deschidere într-un zid comun ; ART. 612 Nimeni nu poate avea vedere sau ferestre spre vedere, nici balcoane sau alte asemenea asupra proprietãtii îngrãdite sau neîngrãdite a vecinului sãu, de nu va fi o distantã de 19 decimetri între zidul pe care se deschid aceste vederi si proprietatea vecinã ; ART. 613 Nimeni nu poate avea vederi piezise pe proprietatea vecinului de nu va fi o distantã de sase decimetri
Nu asta este problema, ca nu poate sa mearga in gradina cum doreste. Am spus doar ca tipul cauta scandal cu orice pret. Nu este curte, este o gradina. In afara de asta, nu puteam cere acordul cuiva. Casa a fost facuta de bunicul meu si acolo unde este acum gradina sa era gradina bunicului meu. Deci casa a fost cu mult inainte acolo.
Dar eu am intrebat altceva. Pentru minunata baricada care sta si peste gard uneori pot face ceva?
Folositi un sistem de prindere a gardului care sa previna indoirea sa. Altceva nu vad ce ati putea face, legal.
Nu exista nici macar o reglementare impotriva incendiilor? Parerea unui avocat e binevenita.
Mai nou a aparut peste gramada si gunoi de la animale amestecat cu fan. Nici in aceasta situatie nu se poate face nimic?
In acest caz ati pute sesiza Garda de Mediu (daca respectivul a depozitat langa gard deseuri, resturi animale, etc)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta legala fata de gard catalucan catalucan Buna ziua, am construit anul acesta o casa. In proiect distanta fata de gardul vecinului era de 60cm conform Codului Civil. Vecinul m-a amenintat ca o sa am ... (vezi toată discuția)
Care este distanta legala dintre geam si vecin avramadalina avramadalina Am construit o casa la o distanta de 60cm de gardul vecinului,iar peretele bucatariei da spre gradina vecinului.Noi am facut un geam la o inaltine de 1,90m de ... (vezi toată discuția)
Geamuri mate sotir sotir distanta dintre gardul vecinilor si casa mea este de 30 de cm vor avea castig de cauza an instanta dak eu am geamuri mate catre ei???? (vezi toată discuția)