avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pot sa beneficiez de somaj?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pot sa beneficiez de somaj?

buna ziua!

va rog sa ma ajutati si pe mine cu rasp. la intrebarea:

pot sa beneficiez de somaj daca copilul meu a implinit varsta de 2 ani si eu nu am cu cine sa il las acasa drept pentru care nu ma pot intoarce la servici.

care sunt drepturile mele?

multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:59, 17 Mai 2011
Veti putea beneficia de somaj numai daca:
1. c.i.m. inceteaza din motive neimputabile dvs
2. aveti un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii.

Art. 10 (7) din Legea nr.202/2002 prevede :
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintoarcere la serviciu dupa ccc adelinarr adelinarr buna seara dupa noul cod al muncii pentru o mama care iese din concediul de ingrijire copil angajatorul este obligat sa o mai reangajeze pe acelasi post sau ... (vezi toată discuția)
Intoarcere din cic tetida tetida Buna ziua, In luna noiembrie inceteaza concediul pentru cresterea copilului. Doresc sa stiu ce drepturi am la intoarcerea la munca. Pot fi concediata ... (vezi toată discuția)
Preluare firma fara angajati alex6_nicole alex6_nicole buna ziua,momentan sunt in concediu pentru cresterea copilului pana la data de 15.06.2012.firma la care am lucrat va fi preluata de alta firma si din cate am ... (vezi toată discuția)