avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general materiale facturate, dar netrimise
Discuție deschisă în Contabilitate în general

materiale facturate, dar netrimise

Buna ziua, am urmatoarea speta: in decembrie 2010 s-a facturat 672 mc materiale la o primarie comunala in valoare de 50 000 lei cu tva, factura a fost inregistrata in contabilitate(a fost platit tva si imp pe profit), tot atunci s-a intocmit un proces verbal de custodie care nu este inregistrat in contabilitate. Acum aducem materialele din balastiera si sunt duse direct la primarie. Cum procedez in contabilitate? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: sabin130ro , utilizator 08:34, 18 Mai 2011
Parerea mea:
In decembrie anul trecut cand ai vandut acele materiale la primarie ar fi trebuit sa le scazi din contabilitate materiale cu suma aceasta ca si materiale vandute. Normal, Si sa tii evidenta separat pe gestiune cum ca 672mc sunt in gestiunea ta dar nu sunt ai tai, exact cum si primaria probabil avea inregistrat in contul materiale aflate la terti. Si acum cand trebuie predate materialele decat le scazi din gestiune., in contabilitate fiind scazute deja.

E problema ca daca tu nu le-ai scos din contabilitate e un pic incorect, atunci a fost venitul atunci trebuia si cheltuiala... apoi e alt an fiscal alte calcule la profit .. dastea....
Multumesc pt raspuns sabin..., dar problema este ca nu era marfa in depozit si abia acum este adusa din balastiera, eu acum am preluat firma si deja m-am inpotmolit, corect ar fi tb sa fie facuta factura de avans materiale in decembrie, atunci am venituri, iar acum am cheltuielile cu motorina cu masinile, venitul este pe un an fiscal, cheltuielile pe altul
Pai tocmai daia am zis eu ca pe anu trecut cand a fost facuta factura ar fi fost corect sa se faca si cheltuiala. - Storneaza facturacu data de azi si o refaci tot azi - cu incasare atunci :d

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Materiale facturate care nu au fost trimise mery52 mery52 Buna ziua, am preluat o firma care are urmatoarea speta: in decembrie 2010 s-a facturat 672 mc materiale (balast, nisip,etc.) la o primarie comunala in valoare ... (vezi toată discuția)
Inregistrare combustibil vioviod vioviod Am un bon de benzina de 100 ron. Exista o limita intr-o luna a combustibilului pe care -l poti inregistra la un magazin(comert) ? Pot inregistra direct pe ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea unor facturi din 2006 tatiana1 tatiana1 Verificand soldurile impreuna cu un furnizor am constatat ca din evidentele noastre lipsesc doua facturi una marfa una ambalaj din 2006.La inventar nu am ... (vezi toată discuția)