buna!
Ma confrunt cu urmatoarea problema: am fost in concediu medical timp de 9 luni, ca urmare a unui accident de munca... la 2 zile de la intoarcerea pe post, anume reprezentant comercial (presupune conducerea unei masini de serviciu), desi mi-au fost solicitate si am si adus documente care sa certifice ca sunt apt pentru conducere auto, s-a incercat stramutarea mea de pe teren la munca de birou, mutare pe care eu nu o accept#-o... este legala aceasta actiune?!
Va multumesc!:D
Schimbarea felului muncii, ca element esential al contractului individual de munca nu poate fi facuta decit cu acordul angajatului si prin manifestarea unilaterakla de vointa a angajatorului, totusi trecerea temporara in alta munca poate fi dispusa din motive de ordin medical. In principiu refuzul dv. este justificat si puteti contesta aceasta masura in instanta.
Angajatorul poate modifica temporar locul şi felul muncii, fără consimţământul salariatului, şi în cazul unor situaţii de forţă majoră ca măsură de protecţie a salariatului, în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.