avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Control ITM.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Control ITM.

Ce se poate intampla, daca cei de la ITM vin in control si eu inchid cu lacat portile la societate? Pot intra cu vreun mandat, cu vreo autoritate?
Au vreo baza legala sa poata intra. Ca au venit de vreo 3 ori si le-am inchis portile cu lacat, ca si cum nu era nimeni.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:32, 20 Mai 2011
De intrat nu pot intra , insa va va lasa o instiintare ca sa va prezentati la sediul ITM-ului cu anumite acte.
Buna ziua
LEGE nr. 108 din 16 iunie 1999 (*republicată*)

pentru înfiinţarea şi organizarea Inspecţiei Muncii

ART. 20

Împiedicarea, în orice mod, de către un angajator, persoana fizica sau juridică, a inspectorilor de munca sa îşi exercite controlul în limitele prevăzute la art. 6 şi 19 constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda de la 45.000 lei la 90.000 lei.

Cu o mica rectificare ,lucian_....amenda este de la 4500 lei la 9000 lei ...:)
UPS, sorry, nu ma sters destule zerouri. (am luat din legislatie si era in lei vechi)
Prin modificarea Codului muncii intervenita prin Legea nr. 40/2011, refuzul de a colabora cu inspectorii de munca aduce si alte sanctiuni.
Astfel, art. 279 ind.1 sanctioneaza cu inchisoare de la 6 luni la 1 an refuzul repetat al unei persoane, de a permite, potrivit legii, accesul inspectorilor de munca in oricare dintre spatiile unitatii sau de a pune la dispozitia acestora documentele solicitate, potrivit legii.
Aceasta fapta savarsita de catre angajator si repetata este considerata infractiune.

Alte discuții în legătură

Plangere penala pentru impiedicarea controlului itm- cum procedez? DontuSorin DontuSorin Buna ziua Am o problema urgenta. Am doua magazine si am avut in mod repetat control de la ITM asta pt-ca am suparat pe cineva pe acolo. La sosirea ... (vezi toată discuția)
Contracte de munca monik monik buna ziua, as dori sa imi spuneti si mie ce parere aveti despre urmatoarele (cei de la ITM nu m-au ajutat prea mult din pacate:( ) 1. ce sactiuni exista pt ... (vezi toată discuția)
Inspectorul de munca - atributii, competente Adrisss Adrisss Buna ziua ! As dori sa stiu daca un inspector (inspectia muncii) poate intra intr-un SRL fara insotitor; si anume : intr-o firma producatoare de mobila el ... (vezi toată discuția)