Ce se poate intampla, daca cei de la ITM vin in control si eu inchid cu lacat portile la societate? Pot intra cu vreun mandat, cu vreo autoritate?
Au vreo baza legala sa poata intra. Ca au venit de vreo 3 ori si le-am inchis portile cu lacat, ca si cum nu era nimeni.
Buna ziua
LEGE nr. 108 din 16 iunie 1999 (*republicată*)
pentru înfiinţarea şi organizarea Inspecţiei Muncii
ART. 20
Împiedicarea, în orice mod, de către un angajator, persoana fizica sau juridică, a inspectorilor de munca sa îşi exercite controlul în limitele prevăzute la art. 6 şi 19 constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda de la 45.000 lei la 90.000 lei.
Prin modificarea Codului muncii intervenita prin Legea nr. 40/2011, refuzul de a colabora cu inspectorii de munca aduce si alte sanctiuni.
Astfel, art. 279 ind.1 sanctioneaza cu inchisoare de la 6 luni la 1 an refuzul repetat al unei persoane, de a permite, potrivit legii, accesul inspectorilor de munca in oricare dintre spatiile unitatii sau de a pune la dispozitia acestora documentele solicitate, potrivit legii.
Aceasta fapta savarsita de catre angajator si repetata este considerata infractiune.
Contracte de munca
monik
buna ziua, as dori sa imi spuneti si mie ce parere aveti despre urmatoarele (cei de la ITM nu m-au ajutat prea mult din pacate:( )
1. ce sactiuni exista pt ... (vezi toată discuția)