avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Control ITM.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Control ITM.

Ce se poate intampla, daca cei de la ITM vin in control si eu inchid cu lacat portile la societate? Pot intra cu vreun mandat, cu vreo autoritate?
Au vreo baza legala sa poata intra. Ca au venit de vreo 3 ori si le-am inchis portile cu lacat, ca si cum nu era nimeni.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:32, 20 Mai 2011
Deci trebuie sa-i las sa-si faca treaba intr-un final. Nu pot tine la nesfarsit inchise portile.
Dar, imi dau amenda necesara, dar daca tot le tin inchise, ce-or sa-mi faca? Pot intra cu vreun mandat, ceva pana la urma?
Nu au cum sa intre cu mandat ... politia sau parchetul au voie , nu si ITM-ul.
riscati sanctiunea penala de mai sus (inchisoarea). si pana la urma ITM o sa sesizeze procuratura, si chiar o sa vina cu procurorul. Mai bine mergeti la ITm si cereti un termen, o amanare etc. De intrat tot o sa intre, dar o sa luati si amenda si riscati si dosar penal. Nu cred ca merita...
Chiar daca veti refuza accesul inspectorilor , acestia va pot lasa o instiintare prin care sa va prezentati la sediul ITM-ului cu anumite acte pentru verificare ...in caz de neprezentare, veti fi amendat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala pentru impiedicarea controlului itm- cum procedez? DontuSorin DontuSorin Buna ziua Am o problema urgenta. Am doua magazine si am avut in mod repetat control de la ITM asta pt-ca am suparat pe cineva pe acolo. La sosirea ... (vezi toată discuția)
Contracte de munca monik monik buna ziua, as dori sa imi spuneti si mie ce parere aveti despre urmatoarele (cei de la ITM nu m-au ajutat prea mult din pacate:( ) 1. ce sactiuni exista pt ... (vezi toată discuția)
Abuz itm? 2317nicola 2317nicola Buna ziua!Am o societate mica cu 5 angajati.De trei zile am control de la ITM,iar dupa nenumarate cerinte nejustificate pt.aceasta institutie(bonurile de ... (vezi toată discuția)