avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu postnatal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu postnatal

buna ziua, trebuie sa ma intorc la servici dupa perioada de 2 ani de crestere a copilului. colegul care este in locul meu nu mai vrea sa plece si-mi se propune sa ma mut pe un alt post (propunerea vine de la directorul general). ce sanse am sa raman pe locul meu? ma pot opune? postul meu (pe care am lucrat) nu prea poate fi desfiintat si sunt mai mai bine pregatit decat colegul meu, deci nu ma tem de un test real de munca. postul pe care urmeaza sa fiu transferat este desfiintabil oricand.
Cel mai recent răspuns: marpavr , utilizator 15:31, 17 Mai 2011
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei - art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002

Avand in vedere cele prevazute in art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002, dvs aveti dreptul sa va intoarceti la fostul loc de munca sau la un post similar (situatie valabila in conditiile in care postul nu mai exista).
postul nu este similar in opinia mea. este cu totul si cu totul altceva. cum pot sa spun ca este sau nu similar?
Explicati-le cu legea in mana ca aveti acest drept ...fie pe acelasi post, fie pe post similar.
stiu ei cum e cu legea, numai ca tipu are mari relatii. ce este importanta, functia sau atributiile postului respectiv? eu aveam anumite atributii care nu se regasesc in alta parte in firma. multumesc. sper sa o rezolv cumva.
Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2011
marpavr, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintoarcere din cic ewe ewe Care sunt reglementarile legale privind reintoarcerea din CIC? Angajatorul este obligat de a ma reincadra pe acelasi post sau pe un post similar? (vezi toată discuția)
Revenire concediu de maternitate emesetunde emesetunde Buna ziua. In momentul de fata sunt in concediu de maternitate care insa din pacate se va termina in ianuarie. Am iesit in concediu de pe postul de asistent ... (vezi toată discuția)
Drepturi la revenirea din concediu crestere copil in cazul externalizarii de servicii bygserv bygserv Buna ziua, Am si eu o nelamurire la care sper sa gasesc raspuns. Momentan sunt in CCC si urmeaza sa ma intorc la servici incepand cu data de 01.07.2014. Din ... (vezi toată discuția)