avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... procedura comunicare CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

procedura comunicare CEDO

As avea nevoie de o informatie privitoare la aspectul inregistrarii unei cereri de catre CEDO.
Anume ce confirma inregistrarea de catre curte a unei cereri, si in cit timp de la depunerea ei sa astept raspuns.
Va intreb pt ca am depus o cerere cu confirmare de primire, am primit confirmarea cam intr-o saptamina ce consta in stampilarea acesteia din care se poate distinge f greu ceva.
Temerea mea e sa nu treaca termenul de 6 luni...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:44, 31 Mai 2011
Confirmarea de trimitere cu stampila de trimitere si stampila de primire este inceputul procedurii de sesizare a Curtii. Numai ca Dv. sa fi scris corect adresa de la sediul Curtii. B-)
Daca aveti confirmarea de primire a cererii, atunci cererea dvs se va inregistra. La primirea primei scrisori sau a formularului de cerere, Grefa Curtii va va raspunde informindu-va de deschiderea, in numele dumneavoastra, a unui dosar provizoriu al carui numar trebuie mentionat in orice corespondenta ulterioara. In continuare vi se vor solicita, probabil, documente, informatii sau explicatii suplimentare referitoare la plingere.
una este confirmarea postala de primire a plicului si alta este
anuntarea ulterioara a numarului de dosar inregistrat plus etichete plus alte proceduri
oare la ce distanta se primeste una de alta?
cam la o luna de la confirmare ar trebui sa primiti un raspuns de la grand grejierr daca cererea dvs se admite sau nu intruneste conditiile. in situatia in care se admite cererea o sa primiti o scrisoare cu acele nr de ordine si ce acte vor mai considera de cuviinta catrebuiesc.
Din postarile de pe acest site si din alte discutii am inteles ca trebuie sa primesc un cod de bare(??) cu un nr de dosar in prima faza.
Apoi dupa aprox 1 an se raspunde privitor la admisibilitatea cererii. Iar daca este o revendicare imbiliara, stiu ca sunt blocate toate cauzele de catre Curte in acest moment, pe un an jumatate.
As dori sa ma corectati daca gresesc.
Intrebarea mea era referitoare la acel cod/nr de dosar, cind ar trebui sa apara.

Alte discuții în legătură

Corespondenta cedo Dana Maria Corneanu Dana Maria Corneanu Am adresat o plangere la CEDO in octombrie 2010. Am primit azi o notificare prin care imi comunica nr . cererii( care trebuie mentionat in corespondenta ... (vezi toată discuția)
Procedura cedo clientX clientX 1.Care este termenul de la care decurge perioada de contestatie la CEDO, 6 luni de la pronuntarea hotaririi definitive, sau 6 luni de la comunicarea ... (vezi toată discuția)
Cerere cedo mr_bachus mr_bachus Am trimis o cerere catre CEDO, am primit confirmarea primirii cererii de la Strasbourg, insa de atunci au trecut 4 luni si n-am mai primit absolut nimic ... (vezi toată discuția)