avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... co. neefectuat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

co. neefectuat

Buna ziua.
daca in 2009 nu am beneficiat de nici o zi din concediul de odihna, iar in 2010, mi-am luat 10 zile de concediu, e normal sa nu se scada din zilele alocate pe 2009.
in acest moment mi-am dat demisia, si nu vor sa imi plateasca zilele pe 2010 integral.
Cel mai recent răspuns: lefteriu_adrian , utilizator 10:42, 6 Iunie 2011
in cererea de concediu din 2010 ati specificat ca doriti concediu aferent anului 2009?
trebuia?
adica eu am muncit in 2009 fara co si nici de bani nu am parte?
Compensarea in bani a CO neefectuat se face numai in cazul incetarii contractului individual de munca.
Asta spune lefteriu_adrian. Ca si-a dat demisia si ca angajatorul nu vrea sa ii plateasca integral concediul de odihna pe 2010, desi sustine ca din acesta si-a luat 10 zile, dar a considerat ca le va scadea din concediul pe 2009 pe care nu l-a efectuat
Legea este clara in acest sens, compensare are loc numai in situatia incetarii c.i.m. ... in cazul refuzului platii CO neefectuat, atunci salariatul se poate adresa ITM-ului si/sau instantei de judecata.

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna popescu marcela popescu marcela Buna ziua, Daca un angajat solicita desfacerea CIM de comun acord la data prezenta dar nu a efectuat concediului de odihna la nivelul anului 2008, acesta ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna - se compenseaza in bani? ContSters22096 ContSters22096 daca nu am efectuat integral concediul de odihna in anii anteriori, la plecarea din firma ar trebui sa mi se plateasca zilele de concediu neefectuat? exista o ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna Adrian Frentiu Adrian Frentiu buna ziua va intreb,daca in anul 2009 nu am consumat toate zilele de concediu,pot beneficia de restul zilelor anul acesta s-au in cazul incetarii ... (vezi toată discuția)