avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... absenta nemotivata Carte de Munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

absenta nemotivata Carte de Munca

Buna ziua,

Am o nelamurire, este posibil ca in cartea de Munca sa apara sub perioada angajarii SCRIS IN CLAR - 1 absenta nemotivata si perioada respectiva? Mie mi s-a intamplat si sunt socata, e prima data cand patesc acest lucru, si nici nu mai stiu despre ce era vorba..
Doresc sa stiu daca acest lucru este stipulat in noul Cod al Muncii sau daca ramane la latitudinea fiecarui angajator. Mentionez ca eu inca lucrez la firma respectiva si nu mi-am dat demisia.

Totodata as vrea sa stiu cum se poate modifica/clarifica acest aspect.

VA Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2011
anmarr, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:28, 17 Mai 2011
Da. E posibil . Ati lipsit, nu ati fost platita pentru acea perioada, nu s-au platit nici contributiile la buget, si deci nu se considera vechime. E normal.Poate ati uitat cand s-a intamplat?
1. Verificati in pontaj si in statul de plata sa vedeti daca exista acea zi de nemotivata inregistrata ca atare.
2. Daca exista ramane asa cum este iar daca nu exista cel care a facut inregistrarea sa faca si corectura necesara.
3. Si apoi, o zi de absenta nu va dauneaza cu nimic.
Daca s-a facut gresit acea mentiune in carnetul de munca solicitati angajatorului sa faca rectificarea respectiva sau mergeti la ITM la inspectorul care a certificat inregistrarile facute in carnetul dvs de munca pentru a face aceasta rectificare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absente nemotivate iojamaria iojamaria Asi dori sa stiu daca absentele nemotivate de la serviciu trebuie inscrise si in cartea de munca. Si daca, atunci cand ele se repeta aproape in fiecare ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, un angajator trebuie sa elibereze angajatului un document ... EugenGA EugenGA Buna ziua, un angajator trebuie sa elibereze angajatului un document pe care acesta trebuie sa îl semneze, dacă vrea sa îl treacă absent nemotivat? ... (vezi toată discuția)
Zile cfp florica.vochide florica.vochide buna ziua,as dori sa stiu cum procedez daca am salariati care au lipsit toata luna si nu dorim sa le inchidem ctr. de munca.Cum as putea sa ii trec in revisal ... (vezi toată discuția)