avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1341 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune dupa tatal vitreg
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune dupa tatal vitreg

buna ziua...eu ,sora si cu mama avem un apartament,de aproape 27 de ani...apartamen oferit tatalui meu natural si decedat....si platit de noi...cum era inainte...asa...mama pe parcurs sa recasatorit sia schimbat numele si la trecut pe tatal vitreg in contractul de casa iar pe noi nu.copii ei nu...acum el a decedat si vrem sa facem succesiune ca de,ii poarta numele si nu poate sa faca nici o miscare daca nu face succesiune...dar intervine copii decedatului care se pare ca ei au mai mult drept la apartament decat noi..cica ei au numele lui si noi nu...deci suntem pe dinafara...adica bunul nostru...e bunul unor straini,adica copii lui care nici nu le-a pasat de soarta tatalui sau....va rog sfatuitima ce sa fac..vreau sa fac succesiune si nu pot din cauza lor...ca cica vor trei sferturi...si noi mai normal..am ramane pe strada...va rog ajutatima#-o:sorry:
Nu e vorba ca "a facut prostia sa-l treaca proprietar", fiind casatorita la momentul incheierii contractului de vanzare cumparare oricum apartamentul devenea bun comun cu sotul sau, conform Codului Familiei.
Pana la data casatoriei mamei dvs. nu ati fost proprietari, ci chiriasi , chiar daca ap. a fost atribuit tatlui dvs.biologic. Ap. e cumparat in timpoul casatoriei mamei cu cel de al 2-lea sot. deci e bun comun cu acesta in cote de 1/.2. Masa succesorala este acum 1/2 din ap. pe care il va mosteni in cota dce 1/4 mama dvs si 3/4 copiii tatalui vitreg. Deocamdata nu deschideti succesiunea ca nu aveti interes. daca copiii tatalui vitreg nu au contribuit la inmormantare si pomeniri si in 6 luni de la deces nu au acceptat expres succesiunea, puteti solicita (mama ) inlaturarea lor de la succesiune pentru neacceptarea in termenul de 6 luni. Mergeti la un avocat cu actele si veti primi mai multe explicatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatăl vitreg a decedat. noi moștenim ceva din apartament, sau doar frații noștri vitregi au dreptul? MARCELA2017 MARCELA2017 Buna ziua MAMA mea s-a recasatorit cand aveam eu 10 ani eu mai aveam o sora de 8 ani dupa casatorie au mai rezultat 2 copi cu cel de al2-lea tata in total 4 ... (vezi toată discuția)
Mostenire fiu cu tata vitreg tss_2000 tss_2000 La doi ani dupa ce m-a nascut mama mea s-a recasatorit. Tatal vitreg m-a crescut de mic (fara sa ma adopte sau infieze legal). In urma casatoriei ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa moartea parintelui recasatorit alicecarmen alicecarmen buna ziua, va rog sa imi dati un sfat in ceea ce priveste succesiunea dupa tatal meu. Sunt unica sa fiica.Mama mea a murit cand aveam varsta de 11ani iar tatal ... (vezi toată discuția)