Poate va ajuta urmatoarele informatii pentru a avansa cat mai repede:
Trebuie sa ai sediu social,poti sa alegi sediul social chiar la tine acasa daca esti proprietar tu sau un alt membru de familie de GR I,daca nu ai aceasta posibilitate se poate incheia un contract de inchiriere inregistrat la finante,iar ultima varianta poate fi un contract de comodat,adica cu titlu gratuit dar trebuie autentificat la Notariat) Daca sediul este la bloc iti trebuie acordul asociatiei de proprietari. Trebuie sa gasesti un loc pretabil spalatoriei auto,sa aiba canalizare,sursa de apa curenta,spatiu de parcare,sa amenajezi corespunzator in conformitate cu normele de mediu.
În primul rând sunt necesare avizele obligatorii pentru înfiinţarea oricărei societăţi comerciale (avizul certificând respectarea regulilor de prevenire şi stingere a incendiilor, avizul protecţiei sanitare, autorizaţia sanitar-veterinară, autorizaţia de mediu, autorizaţia din punctul de vedere al protecţiei muncii). În mod special în această activitate mai trebuie respectate prevederile Hotărârii nr.188 / 28.02.2002 pentru aprobarea unor norme privind condiţiile de descărcare în mediul acvatic a apelor uzate, publicată în Monitorul Oficial, partea I nr.187 din 20.03.200
Din punct de vedere al autorizării activităţii, exceptând domeniul protecţiei mediului, autorizarea se va efectua în baza declaraţiei pe propria răspundere ce se anexează cererii de înregistrare în Registrul Comerţului.
Conform "Procedurii din 20/12/2004 de autorizare a activităţilor cu impact semnificativ asupra mediului", publicate in Monitorul Oficial, Partea I nr. 31 din 11/01/2005, emisă de Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor, - Anexa 1 – LISTA activităţilor cu impact semnificativ asupra mediului, unităţile cu staţii de vopsire sau spălare/epurare ape uzate au impact semnificativ asupra mediului şi este necesară obţinerea Autorizaţiei de mediu, care se emite de către autoritatea publică teritorială pentru protecţia mediului în a cărei rază se află amplasamentul, în conformitate cu prevederile cap. II secţiunea 1 din Legea protecţiei mediului nr. 137/1995, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, conform art. 9 din procedură.
Capital initial.in functie de dimensiunile spalatoriei, capacitatea acesteia de a prelua clienti (numar de rampe, aspiratoare etc.) si de amplasament, investitia minima este de 30.000 de euro. Ea poate ajunge si la 100.000 de euro.