SPÃLÃTORIE AUTO
COD CAEN 5020 - Întreţinerea şi repararea autovehiculelor
Această clasă include:
- întreţinerea şi repararea autovehiculelor:
▪ reparaţii mecanice;
▪ reparaţii electrice;
▪ repararea sistemelor electronice de injecţie;
▪ întreţinerea uzuală;
▪ reparaţii ale caroseriei;
▪ reparaţii ale unor piese ale motorului;
▪ spălare, lustruire etc.;
▪ pulverizare şi vopsire;
▪ repararea parbrizelor şi a ferestrelor;
▪ repararea locurilor din autovehicule;
- repararea, ajustarea sau înlocuirea pneurilor şi a ţevii de eşapament;
- tratamentul anti-rugină;
- remorcarea;
- instalarea de piese şi accesorii care nu fac parte din procesul de fabricaţie;
- asistenţa pe şosele.
Această clasă exclude:
- reşaparea şi recondiţionarea pneurilor, vezi 25.12
Din punct de vedere al autorizării activităţii, exceptând domeniul protecţiei mediului, autorizarea se va efectua în baza declaraţiei pe propria răspundere, conţinută în Declaraţia model 2, ce se anexează cererii de înregistrare în Registrul Comerţului.
Conform "Procedurii din 20/12/2004 de autorizare a activităţilor cu impact semnificativ asupra mediului", publicate in Monitorul Oficial, Partea I nr. 31 din 11/01/2005, emisă de Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor, - Anexa 1 - LISTA
activităţilor cu impact semnificativ asupra mediului, unităţile cu staţii de vopsire sau spălare/epurare ape uzate au impact semnificativ asupra mediului şi este necesară obţinerea Autorizaţiei de mediu, care se emite de către autoritatea publică teritorială pentru protecţia mediului în a cărei rază se află amplasamentul, în conformitate cu prevederile cap. II secţiunea 1 din Legea protecţiei mediului nr. 137/1995, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, conform art. 9 din procedură.
Multumesc mult pentru informatii, as dori, insa, sa stiu pentru a obtine autorizatia de mediu am nevoie de certificatul de urbanism pentru constructie sau, intai, trebuie sa am autorizatia si apoi voi obtine certificatul?
Trebuie mai întâi să faceţi dovada existenţei spaţiului unde va funcţiona spălătoria, iar apoi dovada tilului în baza căruia societatea deţine acel spaţiu - proprietate, închiriere, comodat etc.
Prin urmare, în cazul dvs., iniţial trebuie să deţineţi actul de proprietate (ptr. teren) şi autorizaţia de construcţie pentru spaţiul în cauză şi ulterior veţi obţine autorizaţia de funcţionare.
Nu vreau sa raspund ci vreau sa intreb: UNDE POT AFLA NORMELE EUROPENE PENTRU MEDIU pentru amenajarea/deschiderea unei spalatorii auto. Ma refer la acele documete/legi in care iti pune ca trebuie sa ai nu stiu ce dispozitive de epurare a apei deversate etc.... Sper ca m-ati inteles si astept un mesaj pe forul sau la bogdan@consal.ro. Multumesc !