avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Suntem trei frati.Eu locuiesc cu tatal meu in aceeasi casa. Am facut cu el un act: contract de intretinere pe apartament.
Pentru a daspagubi pe ceilanti copii, tata vrea sa le dea o suma de bani, prin notariat, prin care sa-i puna sa semneze, in fata notarului ca nu mai au pretentii la alte drepturi ce se vor mosteni dupa el.
Este valabil acest act dupa decesul tatalui la masa succesorala?
Mai au ceilalti doi frati alte drepturi, la masa succesorala, daca vor semna actul prin care renunta la celelalte drepturi?
Cel mai recent răspuns: lazu , utilizator 20:45, 17 Mai 2011
Nu se poate face nici un act la notar prin care sa renuntati la o mostenire viitoare, este ilegal si chiar daca s-ar face sub semnatura privata (de exemplu) nu are nici o valoare. Apartamentul este al dvs., dupa ce tatal nu va mai fi veti radia obligatia de intretinere din cartea funciara si veti fi proprietar deplin. La orice alte bunuri mai detine tatal in proprietate veti avea dreptul de a mosteni alaturi de fratii dvs.
Orice act prin care se renunta la o mostenire viitoare este nul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare drepturi proprietate Anniemax Anniemax Buna ziua. Am o problema legata de o mostenire. Exista vreun act pe care il pot face prin care pot ceda unei alte persoane drepturile ce ar urma sa mi se ... (vezi toată discuția)
Cum trec casa doar pe numele meu??? bucurescu bucurescu buna ziua, vreau sa fac un act de vanzare-cumparare intre mine si parintii mei care vor sa-mi lase casa lor mie. Vreau sa ma lamuriti cu un lucru: sunt ... (vezi toată discuția)
Mosteniri:renuntarea la o posibila mostenire popmaria2011 popmaria2011 Buna ziua, Bunica mea paterna vrea sa-mi cumpere o garsoniera in urmatoarele conditii: -in actul de cumparare sa se precizeze ca banii sunt de la ea si se ... (vezi toată discuția)